avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 709 soluții astăzi
Forum Activitate Elena Mihaela SPATARESCU

Activitate Elena Mihaela SPATARESCU

Sportiviicare activeaza in cadrul Ligii Profesioniste de Fotbal sunt catalogaţi ca profesionisti?
Răspuns la discuția URGENT transfer de proprietate
Din cele prezentate, observ ca cel care are terenul este oarecum de rea-credinta. Daca persoana nu este de acord cu vanzarea, apreciez ca nu va fi de acord nici cu o donatie, fie ea si cu sarcini. Schimbul ar putrea fi o soluţie, dar trebuie sa aveti mare grija cum il reglementati. Este nevoie ca, in schimbul furnizarii de energie electrica sa se prevada cu certitudina valoarea imbilului teren la momentul incheierii actului. Tot astfel, trebuie avuta grija si la cat de multa energie electrica poate consuma lunar şi intinderea perioadei de furnizare etc. S-ar putea, din cele descrise, ca consintamantul la instrainarea terenului sa fi fost dat jocandi causa, caz in care iata-l venind cu tot felul de piedici aparente fara sa ajungeti la un consens. Trebuie discutat cu persoana respectiva foarte clar, pentru a sti daca intr-adevar doreste sa instraineze terenul in discutie. Altfel.... toata discutia aceasta este fara sens.
Răspuns la discuția URGENT transfer de proprietate
La notar, obligatoriu, contract de intretinere, in principiu. In functie pe perioada in care doriti sa va fie acordate prestatiile lunare, si de natura acestora, mai pot fi incheiate si alte tipuri de contracte, dar trebuie sa detaliati!
Răspuns la discuția Cota-parte indiviza
Daca membrii asociatiei refuza sa se efectueze lucrarea de cadastru, aveti posibilitatea de a chema in judecată Asociatia pentru a-i determina la stabilirea cotelor din părţile comune ce se cuvin fiecărui proprietar, si in subsidiar şi la obligarea acelor proprietari care ar ocupa spaţii fără drept, de a le elibera.
Răspuns la discuția FISA POST
Draga mea, un model de fisa de post iti pot transmite. Sub nicio forma insa pentru functia respectiva. Consilierul la partid politic are atributii ce nu se intalnesc in toate domeniile. Depinde de la partid la partid. Si de domeniul pe care ofera consilierea. Daca totusi o vrei, adresa mea este usor de gasit.
Răspuns la discuția Garantie de buna executie
De acord cu prevederile expuse. Dar eu nu am spus nicio clipa despre aceste prevederi. Legea 346/2004 (daca nu ma inseala memoria, referitor la numar) se refera la anumite conditii pe care trebuie sa le indeplineasca anumite societati pentru a fi catalogate ca fiind intreprindere mica, mijlocie sau microintreprindere. La art. 16 din aceasta lege sunt prevazute unele facilitati, respectiv si aceea de a plati numai 50% din garantia de participare/de buna executie, etc. Cititi putin si acea lege!
Răspuns la discuția Garantie de buna executie
Depinde! Daca operatorii care au depus propunerea cu garantia de buna executie de 2,5% sunt microintreprinderi, atunci nu va putea sa fie considerata neconforma (Legea 346/2004 ?!). Daca, in cuprinsul documnetatiei de atribuire si in contractul atasat propunerii lor garantia de buna executie este de 5%, iar operatorii nu au calitatea de microintreprinderi, sau clelelte categorii prevazute de lege, ar putea fi considerata si neconforma. Neconformitatea nu se apreciaza vis-a-vis de continutul contractului semnat, ci relativ la continutul documentatiei de atribuire. Exista posibilitatea sa nu fi operat modificari in contractul propus de Autoritatea Contractanta, de teama ca oferta lor sa nu fie declarata neconforma intrucat aduce modificari contractului propus de natura sa dezavantajeze autoritatea contractanta. Atentie mare!
Se pune problema continutului contractelor dvs. de vanzare-cumparare. Astfel, este important sa se determine daca in pretul vanzarii intra un loc de parcare, daca prin contractul respectiv s-a prevazut posibilitatea ca constructorul sa-şi instaleze astfel de dispozitive s.a. De asemenea, este important de stiut daca s-au semnat acte aditionale la contractul de vanzare-cumparare si care sunt prevederile acestuia. In plus, daca s-a prevazut in cuprinsul contractului de vanzare cumparare ca respectiv cartier rezindential va fi dotat cu bariera si se va asigura paza acestuia, precum si in ce conditii. Altfel, singura cale de a lamuri i asemenea problema este totusi instanta de judecata.
S-o luam cu inceputul!
1. In 2008, fiind major, ai incheiat pe numele tau un contract de telefonie cu firma, pentru care aveai gratuitate 3 luni; dupa cca. 6 luni, ti-au fost taiate serviciile furnizate, probabil pentru neplata facturilor emise; la momentul acela ti s-a adus la cunostinta faptul ca ai avea de plata o suma de 450 lei;
2. Recent te-au sunat sa-ti aminteasca de neplata unor facturi , fara a te incunostinta despre ce suma este vorba si ti-au pus in vedere un terme, inteleg eu, foarte scurt, respectiv 19.11.2011; ulterior, constatand neplata, te-au anuntat ca te vor da in judecata.
3. Viata-i ciudata, tinerete! Cand semnezi un contract, il citesti!
Acum, iti sugerez sa-i lasi sa te dea in judecata sa vezi ce sume iti sunt imputate si din ce perioade. De asemenea, te sfatuiesc sa urmaresti tu pe site-ul Ministerului Justitiei, la judecatorie, cand apare numele tau si la ce numar de dosar.
In functie de ceea ce ei invoca, solicita si tu sa-ti faca dovada comunicarii facturilor fiscale in discutie, a oricaror notificari ce ti-ar fi fost transmise in aceasta perioada si invoca prescriptia! Ramane de vazut ce se va intampla.
Răspuns la discuția modificare egal constructie
De acord! In plus, in contract scrie, dupa cum ati relatat, ca sunt interzise chiriasului lucrarile de constructii. Ori faptul ca el a edificat constructia fara autorizatie, presupune ca avea cunostinta de faptul ca are nevoie de acceptul proprietarului in aceasta situatie. Daca s-ar fi dorit sa se permita ridicarea constructiilor in curtea imobilului, s-ar fi prevazut in mod expres aceasta. In plus, modificarile prevazute de contract sunt cele care, prin ele insele, nu duc la schimbarea destinatiei imobilului si nici nu impovareaza pe proprietar prin realizarea lor.
Nici eu nu cred ca va avea succes cu o asemenea actiune!