avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 511 soluții astăzi
Forum Activitate simonatohanean

Activitate simonatohanean

Răspuns la discuția Cine depune bilant la semestru?
[ link extern ]



Ministerul Finanţelor Publice a postat pe site, la rubrica Transparenţă decizională, Proiectul de ordin al ministrului finanţelor publice pentru aprobarea Sistemului de raportare contabilă la 30 iunie 2014 a operatorilor economici.
Potrivit proiectului de ordin, operatorii economici, care în exerciţiul financiar precedent au înregistrat o cifră de afaceri mai mare de 220.000 lei, depun la unităţile teritoriale ale Ministerului Finanţelor Publice raportări contabile la 30 iunie 2014. Raportările se depun în format hârtie şi în format electronic sau numai în formă electronică pe portalul www.e-guvernare.ro, având ataşată o semnătură electronică extinsă.
Proiectul propune ca termen limită pentru depunerea raportărilor data de 18 august 2014. Nedepunerea raportărilor se sancţionează conform prevederilor art. 42 din Legea contabilităţii nr. 82/1991, republicată, cu modificările şi completările ulterioare.
Este de remarcat faptul că pentru indicatorii din raportările contabile la 30 iunie nu se aplică unele reguli contabile, precum inventarierea obligatorie şi evaluarea tuturor elementelor bilanţiere, iar nivelul de detaliere a informaţiilor este mai redus.
Am atacat în contencios administrativ. Aștept să se fixeze termenul. Vroiam să văd părerile altora și dacă mai sunt alte persoane cu cazuri asemănătoare.
Bună ziua,

Supun atenției dvs. următoarea problemă:

dețin două imobile, unul din anul 1991 și altul din 1996. La cel din anul 1991 am avut stabilit și domiciliul până în octombrie 2013. Am achitat impozitele conform deciziilor trimise de primărie. În octombrie 2013 când mi-am schimbat domiciliul la imobilul dobândit în anul 1996 am depus și declarația de impunere speciala. Surpriza a venit la câteva zile. O decizie nouă cu diferențe și majorări calculate pentru perioada 2010-2013 pentru cea de a doua proprietate.
Am depus o contestație la serviciul venituri bugetare. Răspunsul s-a lăsat așteptat, iar după insistente am intrat în posesia lui.
Contestația s-a respins ca neîntemeiată și nelegala.
Consider, că acest serviciul avea obligația să stabilească impozitul datorat de mine, fapt care s-a și întâmplat însă el nu a calculat bine, nu a lut în calcul faptul ca eu dețineam 2 proprietăți.
Sunt eu vinovată și pot fi obligată la plata acestor majorări și diferențe de calcul din moment ce au plăteam conform deciziilor emise de acest serviciu și pe care stă scris ”în conformitate cu prevederile Legii 571/2003 privind Codul Fiscal, cu modificările și completările ulterioare și a HG nr. 44/2004, cu modificările și completările ulterioare și a OG 92/2003?
Răspuns la discuția Admitere Barou 2010
danutz_x a scris:

quiproquo a scris:

danutz_x a scris:

Are cineva sintezele in format electronic? Sau macar o idee unde ar putea fi gasite?
Multumiri anticipate :)


Sara buna!

Are cineva Legea 51/1995..., statutul profesiei de avocat si codul deontologic al avocatilor din Uniuninea Europeana... , actualizate pana in septembrie 2010?

Nu am reusit sa gasesc decat actualizari din februarie 2010...

Mii de multumiri pt cel care s-o milostivi...
:D, :">




Daca sunt in Legis ti le pot lua eu maine...
Răspuns la discuția Admitere Barou 2010
Vreau si eu. Multumesc. simonatohanean@yahoo.com
Răspuns la discuția Admitere Barou 2010
Va rog frumos imi puteti timite si mie subiectele la civil? Multumesc
simonatohanean@yahoo.com
Răspuns la discuția Admitere Barou 2010
cineva din sala 103 - intrarea C - etajul. Contact: simonatohanean@yahoo.com #-o#-o
Răspuns la discuția somatia de plata
Expun urmatoare speta:
In anul 2008 s-a incheiat un nou contract de inchiriere cu S.C. X S.R.L., care nu a achitat chiria din luna septembrie 2008. In luna martie am trimis notificari notificari la adresa administratorului societatii si la adresa fiicei acesteia, dar fara rezultate.
Colaboram cu aceasta firma din 2005. Contractele au fost incheiate in fiecare an.
Administratorul societatii a decedat in luna martie. Mentionez ca pe aceasta persoana eu nu o cunosc si ca ea nu a incheiat nici un contract. Contractul fiind semnat de fica ei, pe care pana acum ceva timp o credeam administratorul firmei.
Spatiul este ocupat cu marfa paratei, cheia fiind la ea, iar din februarie nu am mai putut da de ea.
In luna iulie acesta imi trimite o notificare prin care ma roaga sa ma prezint la sediul executorului judecatoresc pentru o rezolvare amiabila. Rezolvarea amiabila find aceea ca eu sa ii reinoiec contractul ca numai asa poate sa-mi dea bani.
Daca nu am fost de acord cu aceasta cerere a decis ridicarea marfurilor afate in spatiu. Intre timp am facut o cerere de ordonanta pentru somarea debitorului iar la primul termen parata s-a prezentat cu un certificat de mostenitor.

Va rog sa-mi dati un sfat
Răspuns la discuția sinteze admitere barou
Buna seara, Alex. Crezi ca ai putea sa-mi trimiti si mie sintezele pe mail, te rog frumos? Adresa mea este simonatohanean@yahoo.com. Multumesc!