avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 400 soluții astăzi
Forum Activitate Florina RAMBA

Activitate Florina RAMBA

Răspuns la discuția Raspundere civila delictuala
Da,s-a cerut. Si la sectia de politie unde dl politist a spus textual ca nu s-a putut deschide filmul si din aceasta cauza s-a trecut la autor necunoscut. Instanta de fond l-a vizionat, dar a spus ca nu are relevanta. Instanta de apel, la solicitarea reclamantului ,in concluzii,a solicitat in mod expres sa fie vizionat CD . Instanta a considerat foarte relevanta inregistrarea si a repus cauza pe rol.
Răspuns la discuția Raspundere civila delictuala
Judecata pe fond s-a desfasurat pe repede inainte.dosarul de urmarire penala s-a intocmit in bataie de joc avand in vedere ca in spatele firmei de paza si a supermaketului sunt persoane " importante" si cu mare influenta.
Răspuns la discuția Reprezentare instanta
Speta este consfintire Acord de mediere. Practic, partile sunt deja intelese, deci nu exista conflict
Răspuns la discuția Procura
Mergeti la un notar cu CI dumneavoastra si cu o copie dupa CI persoanei pe care o mandatati. Daca notarul va solicita in mod expres Cartea de identitate a persoanei pe care o mandatati si dumneavoastra nu detineti copia, rugati persoana pe care o imputerniciti sa o trimita prin e-mail notarului copia cartii de identitate.
Buna ziua,
Instanta, prin citatie trimisa partilor, spune: "sunteti chemat in aceasta instanta, , cu mentiunea de a va prezenta personal la termenul de judecata fixat".
In cazul in care partile sunt in imposibilitatea efectiva de a se prezenta: una este in varsta de 89 de ani(recent operata la cap) iar cealalta parte locuieste in strainatate. Persoana din strainatate are mandatar in Romania(procura autentica).
Intrebari:
1. Persoana varstnica poate mandata pe cineva expres pentru acest dosar sa o reprezinte in instanta( procura autentica)?
2. Daca da, persoana mandatata poate fi aceeasi cu persoana mandatata de cealalta parte?
Răspuns la discuția cerere precizatoare
Buna ziua,
daca ati fost chemat in Judecata trebuie sa primiti de la Judecatorie cererea de chemare in judecata(formulata de Asociatie) cu mentiunea ca in termen de 25 de zile (de la data primirii-data postei de pe plic) sa formulati Intampinare. Mai exact, sa raspundeti la ceea ce se invoca in cerere, sa mentionati punctul Dvs. de vedere si probele de care intelegeti sa va folositi( inscrisuri si/sau martori)
Buna ziua,
trebuie vazut in contract care este termenul pentru notificare( de obicei se trece 60/90 zile), trebuie vazut daca exista clauza conform careia contractul nu poate fi reziliat maI devreme de 12 luni, garantia achitata la semnarea contractului etc. Daca nici una din aceste clauze nu este stipulata in contract si avem de a face cu un contract standard( semnat pe repede inainte) problema se poate rezolva in instanta (procedura mai lunga si mai costisitoare-taxa de timbru) sau prin MEDIERE( 7-10 ZILE SI FARA TAXA DE TIMBRU)
Răspuns la discuția Raspundere civila delictuala
Si asta este adevarat! dar daca geanta era goala de ce ar fi depozitat-o la custa incuiata? Iar din proba video rezulta foarte clar ca geanta era grea. Infractorul cu greu a scos-o din cuseta si tot cu greu a pus-o pe umar.Camera video batea chiar in cusete( de aproape) si s-a putut vedea foarte clar acest lucru.Si nu in ultimul rand, intr-o asemenea speta, cum se poate demonstra prejudiciul( asta era si intrebarea). Judecam doar in litera legii sau si in spiritul legii. Justitiabilul in urma hotararii de fond a inteles ca in Romania furtul este la liber( firma de paza nu a raspuns, magazinul , la fel).Acum nu ne mai ramane, din pacate, decat sa asteptam hotararea Tribunalului.
Răspuns la discuția inregistrare custodie la tribunal
Procedura privind recunoasterea si punerea in executare a hotararilor judecatoresti pronuntate in state membre UE este reglementata de reglementari comunitare cu aplicabilitate directa in statele membre, si anume Regulamentului nr 44/2001 privind competenta, recunoasterea si punerea in executare a hotararilor in materie civila si comerciala (denumit in continuare “Regulamentul 44) si Regulamentul nr. 805/2004 privind stabilirea unui titlu executoriu european pentru creantele necontestate (denumit in continuare “Regulamentul 805”).
Prevederile Regulamentului se aplica oricarei hotarari pronuntate de o instanta judecatoreasca dintr-un stat membru in materie civila sau comerciala si poate include un decret, ordin, decizie sau mandat de punere in executare, precum si stabilirea de catre grefier a cheltuielilor de judecata.
Persoana care doreste sa obtina recunoasterea sau punerea in executare a unei hotarari judecatoresti straine in Romania trebuie sa depuna o cerere la instanta sau autoritatea competenta, impreuna cu un certificat completat in prealabil de instanta sau autoritatea competenta care a emis hotararea respectiva, actul autentic sau tranzactia judiciara.
Recunoasterea divortului se face de catre Tribunalul ultimului loc de domiciliu avut in tara.
Inscrierea divortului pronuntat in strainatate, privind un cetatean român, se va face numai dupa ce hotarârea straina, definitiva si irevocabila, a fost recunoscuta de catre tribunalul competent.
Dupa obtinerea hotararii Tribunalului, solicitantul se va adresa Serviciului de Stare Civila a ultimului domiciliu, pentru operarea modificarii starii sale civile.
In medie aceasta procedura poate dura aproximativ 4 luni.
Răspuns la discuția Raspundere civila delictuala
Asa am crezut si noi(la dosar fiind depusa si proba video si inscrisurile doveditoare( ctr leasing laptop, chitante, ctr prestari servicii si rezilierea acestuia). numai ca instanta de fond, din punctul meu de vedere a fost superficiala: nu a vizionat proba video si a considerat ca inscrisurile nu pot face dovada intinderii prejudiciului.