avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 600 soluții astăzi
Forum Activitate cami e

Activitate cami e

Răspuns la discuția Adeverinta grupe de munca
nu a trecut termenul de 45 zile, intradevar solicitarea era de recalculare pensie inclusiv prin luarea in calcul a acestor grupe de munca.
Ce poate face o persoana la care Casa de Pensii nu i-a luat in calcul conditiile deosebite de munca la calcularea pensiei, desi are adeverinta de la angajator in care scrie ca unitatea i-a platit contributiile pentru conditii deosebite, si exista un aviz al Ministerului Muncii (aviz 6900) care incadreaza toate unitatile de productie materiale de constructie in conditii deosebite? Mentionez ca a facut contestatie la Casa de Pensie si i-a fost comunicat ca ei isi pastreaza punctul de vedere. Multumesc
Răspuns la discuția testament
rezerva succesorala se aplica doar pentru copii, soti, parinti, sau si daca acestia nu exista, se aplica si pentru alte rude ramase in viat?
Răspuns la discuția testament
mai precis este vorba de o bunica al carui unic copil a decedat, dar are 2 nepoti (copii celui decedat). Ar dori sa lase casa unuia dintre nepoti, in conditiile in care acest nepot este singurul care o ingrijeste. Care ar fi rezerva succesorala in cazul acesta?
Răspuns la discuția testament
ce inseamna testament olograf?
Răspuns la discuția testament
Multumesc
Discuție testament
Stiti cumva daca testamentul este legal si acceptat in Romania?
Răspuns la discuția salarii compensatorii
multumesc
Stie cineva cate salarii compensatorii trebuie sa primeasca un salariat disponibilizat , sistem privat, ramura de activitate comert? Firma are 120 angajati si am inteles ca in cazul acesta se aplica prevederile contractului national de munca. Stiti si care e legea(nr, an)?
Discuție somaj
credeti ca o persoana care este administrator intr-o firma(1) in care este si asociat ( e o firma cu 2 asociati) dar lucreaza cu norma intreaga intr-o alta firma(2), unde are si contract de munca, poate beneficia de somaj daca de la aceasta firma(2) este concediat? Mentionez ca concedierea este facuta datorita reducerii de personal si nu din alte motive. Firma la care este administrator este nou infiintata, de apro 1 luna, si nu are profit. Multumesc