avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 525 soluții astăzi
Forum Activitate mariazet46

Activitate mariazet46

Răspuns la discuția pensie de intretinere copil
un caz asemanator ,doar ca trimite pensia o data la 3 luni ,binenteles ca atunci plateste pe o singura luna ,intr un an plateste pt 4 luni .Legea numeste abandon daca nu se plateste pensia 3 luni consecutiv?
buna seara
Intr un proces de recunoastere a paternitatii /declinare ,minorul a fost recunoscut de tata,i s-a stabilit pensie alimentara si obligativitatea de a schimba numele de familie a minorului ,acesta fiind incredintat mamei .Pentru ca a fost incredintat mamei, tatal minorului a facut apel ,apelu fiind admis in decursu desfasurarii avestuia la o sedinta publica nu s a prezentat nici o parte ,motiv pt care procesul a fost suspendat..In temeiul articolului 242 suspenda solutionarea apelului .Definitiva .Cu#-o recurs in conditiile articolului 244.Pronuntata in sedinta publica .
As vrea sa intreb daca acest proces se suspenda ,ramane valabila hotararea initiala sau procesul ramane in aer pana cand una dintre parti il dedeschide ?
Răspuns la discuția recunoasterea paternitatii
avocatu meu e in concediu ,dar puteti vedea ca deja am o hotarare definitiva si irevocabila pentru incredintare minor si un baiar care nu a fost recunoscut timp de 8 ani de tatal lui .
Răspuns la discuția recunoasterea paternitatii
mi s-a deschis un alt proces de reaincredintare minor -declinare stie cineva ce mai insemna asta ?
mi s-a deschis un alt proces de reincredintare minor -declinare ,nu stiu ce mai inseamna asta ,ma puteti la muri?
Răspuns la discuția recunoasterea paternitatii
Analiza de laborator scrie ''poate fi tatal copilului'',nu este un test ADN ,ci doar o analiza obisnuita ,acest lucru este suficient pentru a fi recunoscut legal?
Daca as spune ca nu e concludent ar trebui sa plates eu analiza ADN ,sau cel care cere recunoasterea /?
Răspuns la discuția recunoasterea paternitatii
s-a spus in instanta acest lucru ,iar presedinta a spus ca nu exista asa ceva ,ca mai nou se poate prin instanta hotara acest lucru ,sper doar sa pot invoca autoritate lucrului judecat pentru ca acesta e al doilea proces pe care mi-l invoca ,la primu a renuntat ,mi s-a dat fetita ,iar de baiat scrie ca nu are tata .Probabil se scrie acest lucru pana la proba contrarie .Mai nou nu am obtinut decat amanari ,sper sa le obtin pana cand implineste baiatu 10 ani ,sa poata decide el cu cine doreste sa locuiasca .
Răspuns la discuția recunoasterea paternitatii
In hotararea judecatoreasca trebuie sa plateasca 1 milion de lei vechi cu incepere din luna septembrie ,hotararea e definitiva ce demersuri ar trebui sa fac pentru a primi acesti bani reprezentand pensia alimentara pentru fetita .
tatal meu este veteran de razboi ,are dreptul la teren agricol?Nu a primit nimic in afara de pensie de veteran .Ce drepturi are un veteran de razboi [ma refer la improprietaire de padure sau teren ].
am primit o amenda in luna februarie de la radare fixe de la Pufesti,am inteles ca sant ilegale ,ma intereseaza sa recuperez punctele de pe carnet ,ce demersuri ar trebui sa fac .