avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 675 soluții astăzi
Forum Activitate croc1

Activitate croc1

Răspuns la discuția izolare placa peste garaje bloc
ORDIN nr. 2641 din 4 aprilie 2017 privind modificarea şi completarea reglementării tehnice
"Metodologie de calcul al performanţei energetice a clădirilor", aprobată prin Ordinul
ministrului transporturilor, construcţiilor şi turismului nr. 157/2007 stabileste ca R'min este 2,90[m2K/W] la Planşee peste subsoluri neîncălzite şi pivniţe. Asta inseamna un strat de 10 cm de polistiren la itradosul planseului si de jur imprejur pe peretii perimetriali exteriori ai garajului, un brau de maxim 50 cm inaltime sub tavan.

Pe site-ul MDRAP gasiti toate Normativele-sunt sute si suficiente numai ca nimeni nu vrea sa le cunoasca, cu atat mai mult sa le aplice.

Pierderile de caldura de la sursa catre garaje este de circa 6%/mp/andeincalzire daca garajul nu este incalzit din sursa propire. Sursa de caldura spre garaj este prin conductie/radiatie/chiarsiconvectie sursa din locuinta de la parter.

Schimburile de caldura necontrolate (inchidere/deschidere usi garaj) și pierderile prin elementele de inchidere (usi, pereti,podea ) ale garajului sunt semnificative pentru stabilirea temperaturii interioare in garaj Tu.
Tu este temperatura care influenteaza consumul de caldura in locuinta de la parter a carei sursa trebuie sa depuna un efort dublu = sa incalzasca volumul din garaj suficient pentru ca in locuinta de la perter sa nu fie perceputa senzatia de rece dinspre podea.

Pe de alta parte izolarea planseului la intrados in garaj reduce semnificativ temperatura in garaj.

Deci credeti ca proprietarul de garaj ar trebui sa profite de caldura celui de la parter fara sa plateasca?

sau

Proprietarul de la parter ar trebui sa se milogeasca, sa mituiasca cumva proprietarul garajului pentru a-i permite accesul sa izoleze intradosul pentru a avea si el caldura necesara in locuinta?

Un raspuns ,,pe romaneste,, astept cu curioziteste :)
Răspuns la discuția Parcare de resedinta
Ce inseamna ,,Primaria aloca,,
Cu ce scop se amenajeaza locuri de parcare pe domeniu public intr-o zona de locuit fara alte functiuni (spital, teatru, magazin, scoala. birouri..)
Pentru ca cei cu curte sa nu aiba curtea ocupata sau pentru ca cei de la blocuri sa poata parca regulamentar si civilizat,,,blocatarii,, neavand decat terenul de sub bloc in folosinta, pot obtine folosinta unui teren suplimentar contra cost, adica concesionarea locului de parcare?
Unde amenajeaza Primaria locuri de parcare si pentru cine?
Primaria nu verifica actele depuse atunci cand ,,aloca,,?
In baza carui act normativ poate fi atribuit un loc de parcare amenajat pe domeniu public, situat la mai putin de 5 metri fata de un bloc, unei persoane care locuieste la casa cu curte?
Este persoana eligibila pentru a intra in licitatie publică?
Multumesc.
Răspuns la discuția izolatie exterioara casa
Prinde-te in consola de casa ta si lasa-l pe vecin. Depinzi de pricererea executantului.
Discuție acord / acces
o instanta suverana nu a fost in stare sa dispuna o masura de acces (patrundere) pentru ca nu avea acordul celui care refuza accesul. Da-ti cu parerea. Ms
Răspuns la discuția Concesionare parcare
Daca Primaria are doar interes inseamna ca noi suntem doar niste tolerati in curtea ei. Trebuie sa actioneze dupa niste reguli.
Deci
-cum cunosc actele autoritatilor
-cum cantaresc dreptul meu la un loc de parcare fata de altul care este privilegiat si are loc de parcare chiar in curte
Răspuns la discuția Concesionare parcare
ok. Eligibilitatea servirii pe ce criterii legale se acorda?
Va rog o parere -motivata in drept- despre urmatoarea situatie.
Primaria atribuie prin licitatie (asa afirma comisia de atribuire) 2(doua) locuri de parcare (din 4 locuri in total ) amenajate de primarie pe domeniu public, intre doua blocuri de 24 apartamente(12+12) unei persoane proprietar de casa si curte alipita de unul din cele doua blocuri (la 1 metru este gardul casei, limita de proprietate fata de bloc), cu evidenta posibilitate de parcare atat in curte, cat si pe carosabil pe un sens de mers ocupat in mod statornic, cam toate autovehiculele din zona care stationeaza acolo.

Eu ca locatar de bloc (acum cand dispun si eu de masina) am contestat atribuirea in fata comisiei presupunand ca cel de la casa detine cele doua locuri (nu are afisate vignete pe masini dar pretinde verbal ca detine locurile). Comisia din primarie sustine ca atribuirea a fost legala (dar refuza sa spuna cui s-a atribuit). Imi refuza comunicarea din primarie a listei cu persoanele carora s-au atribuit locurile pe motiv ca reprezinta informatii cu caracter personal.
Intemeiat va rog pe legislatia in vigoare
-se poate atribui loc de parcare (doua chiar) pe domeniu public unei persoane cu casa, curte si loc de stationat masina (are acces la strada corespunzator deplasarii unei masini normale) in detrimentul locatarilor din cea mai imediata apropiere(nu sub 30 m ci sub 3 m fata de locurile de parcare)?Adica este eligibil in a solicita atribuire?
-cum sa atac o hotarare a comisiei daca nu pot sa aflu ce cuprinde?
Multumesc
va multumesc pentru raspuns ...

presedintele nu vrea sa se bage

izolarea acestei zone revine in sarcina mea ?
(vecinii au obiectat ca ei nu au nici un beneficiu si ca ar fi trebuit sa cunosc ca un apartament la parter are vicii si de aceea este mai ieftin (cu toate ca l-am cumparat la pret normal; blocul e construit in anii 60))

practic este vorba de un perete comun intre doua propirietati individuale dintr-un condomeniu cu destinatii diferite locuit-nelocuit. Prin faptul ca isi tine garajul sau beciul rece (ca asta e destinatia lor) se poate numi ca dreptul meu de proprietate este prejudiciat in sensul art 14 din L230.
Buna ziua,
va solicit consultanta in urmatoare speta:
locuiesc la parterul unui bloc si sub toata suprafata apartamentului meu se afla garaje si beciuri expuse pe intreaga inaltime (beciurile au guri de aerisire - doisprezece guri- care pe toata perioada anului stau deschise). Iarna trecuta la temperatura de -10 grade afara in beci si pe podeaua apartamentului meu cu termometrul am inregistrat 4-5 grade in ineriorul bucatariei am uneori 11 grade.
Am anuntat vecinii proprietari ai acestor incaperi (printre care si eu) ca le solicit sprijinul sa contribuim fiecare pentru partea lui de proprietate de beci sau garaj si impreuna pentru partea comuna, respectiv holul din beci. M-au dus cu presul cat s-a putut. Astazi dupa o saptamana in care mi-am sustinut cauza la sedintele premergatoare hotararii de a aplica pe fatada blocului polistiren s-a inceput termoizolarea blocului numai pe fatade pe mine excluzandu-ma de a participa deoarece am conditionat participarea mea doar daca se realizeaza separarea termica a zonei de locuit de cea de nelociu. Termoizolarea se face cu o firma destul de suspecta si fara autorizatie de constructie. Valoarea partii de izolat din beci este de 3080 ron. Nici unul dintre vecini nu vrea sa contribuie dar daca m-am oferit sa platesc totul eu nu-mi permit sa intru in beciurile/garajele lor pe motiv ca-i deranjez. Lucrarea de termoizolare care este in desfasurare nu este anuntata la asociatie. Ce as putea sa mai fac ca sa fac bine in sensul ca aceasta este singura mea sansa sa rezolv problema prin exterior deoarece pe interior ar trebui sa renovez la cheltuieli si probleme constructive de foarte mare amploare (taiat usi mutat buiangruguri inlocuit gresie in doua bai bucatarie hol parchet..)
va multumesc