Am încercat o înțelegere cu asociatia, ei cunosc problema, agreasera și propunerea mea, DAR pt ca la Adunarea Generală, unde s a discutat aceasta situație, 2 persoane din 19 nu au fost de acord cu reducerea penalitatilor, nu am putut ajunge din păcate, la un consens .
Conform celor expuse deja, eu mi am arătat bună credință încercând rezolvarea amiabila, motiv pt care întâlnirea s a încheiat exact asa cum ati spus și dvs. Le am explicat faptul ca nu voi achita penalitățile și aștept sa ma cheme în judecata pt recuperarea lor.
Pe alta parte, da, chiar voi consulta un avocat în ceea ce privește executarea fostului chirias și recuperarea sumelor datorate.
De asemenea voi solicita și expertiza unui contabil care sa verifice modul de calcul al penalitatilor dat fiind ca ele sunt de 3 ori mai mari decât suma de la întreținere, ceea ce denota clar ca nu sunt calcule cf legii, care spune ca penalitățile nu pot depăși suma restanta.
Mulțumesc frumos pentru informații.
Adam Grecu a scris:
Am inteles.
1. Trebuie sa va intelegeti cu asociatia in termeni amiabili;
2. Solicitati sa va intocmeasca o situatie detaliata a cheltuielilor si calculul penalitatilor; trebuie sa stiti daca la nivelul as. prop. exista un Regulament de penalizari - de unde ve-ti afla informatii privind modul de calcul al acestora;
3. Explicati-le ca ati fost de buna credinta, dar ca asa s-a intamplat - fara voia dvs;
4. In final, explicati-le ca nu o sa achitati penalitatile si ca daca vor, sa va cheme in instanta, dar atunci o sa solicitati ca pe langa dvs. sa cheme in instanta si pe chiriajul dvs. (banuiesc ca aveti documente, contract de inchiriere, etc);
5. Cum vi s-a explicat, doar instanta, in baza probelor, asa cum scria @gi-jane2:
Termenul nu e dispus de instanta ca e stipulat in lege, ce face instanta, e sa constate ca s-a implinit sau nu.