avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 529 soluții astăzi
Forum Activitate smsimona

Activitate smsimona

In cazul retragerii unui asociat din SRL (sunt 4 asociati),avand acordul celorlalti, cine plateste partea ce i se cuvine din patrimoniul societatii -asociatii din banii lor sau din cei ai firmei?
multumesc
Răspuns la discuția tichete
multumesc pentru raspunsuri,intrebarea este despre tichetele de masa.
Discuție tichete
buna,referitor la tichete de munca si de vacanta conform ultimelor reglementari ele se impoziteaza dar se si includ in baza de calcul a celorlalte contributii sociale?
Discuție salar realizat
buna,firma la care lucrez are profil de proiectare ,salariatii au contract de munca cu plata in regie,dar se intentioneaza sa se plateasca dupa realizari.Trebuie sa se modifice tipul de contract de munca sau ceva?
buna,am o nelamurire privitoare la baza calculului concediului medical al unei persoane care a fost in doua luni din cele sase anterioare in somaj tehnic intrucat in acea perioada a fost scutit la plata CCI.
multumesc
Discuție somaj tehnic
intrebarea mea este daca pot sa mearga pe somaj tehnic persoane care sunt cu timp partial la noi,iar o alta persoana care este pensionara dar lucreaza ?multumesc
firma noastra inregistrata in scopuri de TVA vrea sa inchirieze un spatiu la o persoana impozabila din alta tara din Comunitate.Nu sunt sigura cum sa completez factura cu TVA sau fara dat fiind modificarile de anul asta.Multumesc.
Discuție zile barate
buna,as vrea sa stiu cadrul legal al zilelor nelucrate si neplatite de catre angajator (cauza fiind lipsa comenzilor din perioada de iarna) deoarece in codul muncii s-ar incadra la art 53,cu deosebirea esentiala ca acolo exista obligativitatea platii a unei indemnizatii de cel putin 75% din salariul de baza.multumesc
Răspuns la discuția compensare externa
Da,firma straina este nerezidenta.Raportarea catre BNR ,operatiuni nemonetare prevede atat incasari cat si plati ale aceleasi companii raportoare pe cand in cazul meu o firma romaneasca trebuie sa raporteze doar incasari si o alta firma romaneasca sa raporteze doar plati ceea ce ma face sa imi pun intrebarea daca mai este posibil,sau nu am cadrul legal necesar?multumesc frumos.
buna,stiu ca exista obligatia de raportare la BNR a compensarilor dintre o persoana jur.rom.si una straina,dar am o particularitate si anume daca pot sa fac compensare intre 3 persoane(din care doua romane si una straina) intrucat intre 2 pers.jur. nu am facturi reciproce .multumesc frumos.