avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 633 soluții astăzi
Forum Activitate OldButterfly

Activitate OldButterfly

Conform OUG#28/18.03.09 ", la art.2 alin.2 se precizeaza: " (2) Indemnizaţiile de care beneficiază salariaţii, de minimum 75% din salariul de bază corespunzător locului de muncă ocupat, plătite din fondul de salarii, pe durata întreruperii temporare a activităţii angajatorului, prevăzută la art. 53 alin. (1) din Legea nr. 53/2003, cu modificările şi completările ulterioare, nu sunt incluse în veniturile salariale şi nu sunt impozabile,..."
Stiti cumva cum se calculeaza pensia de intretinere datorata unui copil, pentru perioada de somaj tehnic, cand veniturile mele sunt evident, diminuate??
De curand am iesit dintr-un divort cu minori, in hotarare fiind consemnate: culpa comuna, revenirea la numele anterior casatoriei al sotiei, incredintare minor catre mama, pensie de intretinere minor respectiv program de vizita copil. Nu s-a solicitat partaj. In peste 95% din divorturi se presupune si despartirea in fapt a celor doi. In conditiile in care apartamentul este dobandit de mine prin mostenire cu mult inaintea casatoriei - deci nu ar trebui sa faca obiectul partajului - iar fosta sotie detine prin mostenire 1/4 dintr-un apartament de 4 camere tot in Bucuresti, aceasta refuza sa paraseasca fostul domiciliu conjugal pentru o perioada nedefinita, si refuza participarea la plata cheltuielilor de intretinere. Asta in conditiile in care - desi nu a facut obiectul procesului din motive lesne de inteles ! - respectiva doamna, aflata la varsta de 41 de ani, are o relatie mai veche, fata de care si-a manifestat public intentia de a da nastere inca unui copil.
Din punctul meu de vedere este oarecum promiscua aceasta forma de coabitare sub acelasi acoperis cu mine in calitate de fost sot si copilul nostru, iar pe timpul zilei coabitarea sa cu, probabil, viitorul sot si copilu acestuia.
Din pacate, legea nu-mi permite o evacuare a acesteia, decat pe cale de proces civil, cu cea mai grabnica prima infatisare undeva in Septembrie. Stiti cumva o solutie mai rapida??