avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 215 soluții astăzi
Forum Activitate jurista

Activitate jurista

Buna seara,
Atata timp cat aveti un contract individual de munca incheiat , trebuie sa resectati obligatiile prevazute in contract. Dvs. ati fost platit cat ati fost in perioada de proba,deci ar trebui sa va uitati ce stipuleaza contractul dvs. de munca.
Răspuns la discuția PFA Traduceri
Buna seara,

Pentru activitatea de traducere nu este nevoie de casa de marcat. iar platitor de tva poti fii numai daca ai un profit de peste 35.000 euro.
Buna seara,

Am urmatoarea speta. In 1986 a fost demolata o casa, iar proprietarii au primit despagubiri pentru acea constructie fara a primi insa despagubiri si pentru teren. Pe terenul respectiv s-a construit un bloc. Se poate introduce o actiune in revendicare?
Multumesc
Răspuns la discuția rezolutiune contract
Se poate rezilia contractul, intrucat constructorul nu si-a respectat obligatiile. Din 2007 au trecut 4 ani si este evident ca acoperisul s-a degradat, nefiind efectuate lucrari de reparatii.
Răspuns la discuția Noul Cod Penal 2011
In orice librarie juridica. De asemenea, exista pe langa instante, tarabe unde se vand carti juridice, iar in Tribunal si Palatul de Justitie exista librarii.
Buna ziua!

In cazul incheierii unui contract de inchiriere cu un cabinet de avocatura, este necesar acordul asociatiei de proprietari ca in cazul societatilor comerciale?
Răspuns la discuția Partaj
Multumesc frumos pentru raspuns. Eu deja am precizat actiunea pentru a se stabili taxa de timbru si in privinta acelui credit am trecut doar suma rezultata din chitantele aduse de clienta, pentru ca atat a putut sau a vrut sa-mi aduca.
Mai pot sa mai fac o cerere precizatoare si sa arat instantei ca e vorba de suma totala a imprumutului si nu doar de suma initial precizata?
Ma gandesc ca o sa fie nevoie de o completare a timbrajului, iar eu am facut cerere de scutire a taxei de timbru.
Multumesc.
Răspuns la discuția Taxa judiciara de timbru
Puteti cere anularea cererii.
Discuție Partaj
Buna ziua!

Am un dosar care are ca obiect partajul bunurilor comune. In masa partajabila am inclus si un imprumut, dar clienta mi-a adus doar o parte din chitante la care am facut referire in cererea precizatoare si s-a stabilit taxa la suma precizata.
Deocamdata nu am propus probe. Mai pot sa declar ca a fost o greseala materiala si ca suma e mult mai mare decat cea precizata?
Multumesc.
Răspuns la discuția Teren de sub o casa demolata
Buna seara!

Multumesc pentru raspuns. Si eu m-am gandit ca s-a prescris dreptul la actiune in acest caz.