avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 620 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... angajat cu perioada de proba 3 luni - vreau sa imi pun ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

angajat cu perioada de proba 3 luni - vreau sa imi pun demisia, trebuie sa mai stau in preaviz?

buna seara,
lucrez la o societate in perioada de proba de 3 luni , incepand din 9 ianurie a.c. si am gasit un job mai bun drept urmare vreau sa imi pun demisia.
Trebuie sa mai stau in preaviz sau altceva? care sunt conditiile si obligatiile?
multumesc!
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 12:22, 15 Ianuarie 2020
Buna seara,
Atata timp cat aveti un contract individual de munca incheiat , trebuie sa resectati obligatiile prevazute in contract. Dvs. ati fost platit cat ati fost in perioada de proba,deci ar trebui sa va uitati ce stipuleaza contractul dvs. de munca.
nu cred ca sunt aceleasi reguli de aceea daca nu gasesc un raspuns mai exact nui nimic, gasesc alta sursa de a ma informa, eu din cate stiu in acest caz lucrurile sunt mai simple dar as fi vrut sa fiu mai sigur...
multumesc!
Conform art. 31, alin (3) din Codul Muncii
"pe durata sau la sfarsitul perioadei de proba, contractul individual de munca poate inceta exclusiv printr-o notificare scrisa, fara preaviz, la initiativa oricareia dintre parti, fara a fi necesara motivarea acesteia"

asadar e in regula, notificati angajatorul!
Daca este un c.i.m. incheiat pe durata determinata, nu mai sunt incidente prevederile art.31 alin.3 C.mun. .. nu exista o angajare pe durata de proba ... perioada de proba face parte integranta dintr-un c.i.m. fie incheiat pe durata determinata, fie incheiat pe durata nedeterminata....
dar daca angajatul e cel care notifica, mai poate beneficia el de ajutorul de somaj pe care il lua inainte sa se angajeze pe perioada de proba?

Alte discuții în legătură

Demisia incazul contractului pe perioada determinata claudiastoi claudiastoi Buna seara! Am si eu o intrebare, luni, in 30.01 am incheiat un contract pe perioada determinata din data de 01.02-01.04, urmand ca astazi 31.01 sa urmez un ... (vezi toată discuția)
Demisie cu preaviz in perioada de proba? cristiana_h cristiana_h Buna seara, Stie cineva daca in perioada de proba de 3 luni este nevoie de preaviz in caz de demisie? Multumesc! (vezi toată discuția)
Demisie in perioada de proba IlieBC IlieBC Buna ziua, Zilele acestea am fost intrebat de clauzele incetarii contractului de munca. Persoana respectiva se afla in perioada de proba (90 de zile, din ... (vezi toată discuția)