avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 704 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Noul Cod Penal 2011
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Noul Cod Penal 2011

Unde gasesc Noul Cod Penal varianta care intra in vigoare la 01.10.2011 cu toate modificarile
Cel mai recent răspuns: CLAUDIU LASCOSCHI , Avocat 00:56, 23 Octombrie 2011
In orice librarie juridica. De asemenea, exista pe langa instante, tarabe unde se vand carti juridice, iar in Tribunal si Palatul de Justitie exista librarii.
ma gandeam la o varianta electronica
Google is your friend!
Scrieti pe Google "Noul cod penal" si il veti gasi acolo sau aici www.avocatnet.ro/content/art... .
Nu va intra in vigoare in octombrie.
Am si eu o intrebare din noul cod penal.

"infractorul s-a sustras de la urmărire penală ori judecată sau a încercat zădărnicirea aflării adevărului ori a identificării şi tragerii la răspundere penală a autorului sau a participanţilor."

Poate fi considerat zadarnicirea aflarii adevarului ori a identificarii si tragerii la rasp. pen. a autorului sau participantilor, faptul ca inculpatul nu isi recunoaste fapta si judecatorul a stabilit ca el este faptuitorul? Inculpatul decat nu recunoaste ce a facut, fara insa sa aduca martori mincinosi sau sa ascunda probe. Stiu ca in legislatia noastra inculpatul nu poate fi acuzat de sperjur, ca in SUA.
Inculpatul nu este obligat sa isi recunoasca fapta, altfel acest lucru ar echivala cu o autodenuntare. Daca doreste recunoasterea faptei atunci beneficiaza de o reducere cu o treime a limitelor de pedeapsa pt infractiunea savarsita.
De asemenea, invinuitul/inculpatul nu poate fi tras la raspundere pt "marturie mincinoasa", la asta va refereati cand ati adus vorba despre superjur.
Nici in SUA cei judecati nu sunt acuzati de marturie mincinoasa, doar cei care au calitatea de martori pot savarsi aceasta infractiune.
Ultima modificare: Joi, 11 August 2011
ContSters178374, utilizator

Alte discuții în legătură

Legea medierii pentru cazuri in penal puncuskaa puncuskaa unde gasesc legea medierii penale? ma intereseaza cazurile in care medierea suspenda urmarirea penala sau procesul penal (vezi toată discuția)
Întrebare consecințe accident auto fără victime - autor fără permis și sub influența alcoolului Bianca.kieke Bianca.kieke Bună seara ! Am și eu o întrebare! Un prieten de al meu a condus fără permis , sub influenta alcoolului și a făcut accident, fără victime! Se poate ... (vezi toată discuția)