avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 392 soluții astăzi
Forum Activitate mari1

Activitate mari1

Răspuns la discuția decizie de concediere
Vă mulţumesc pentru explicaţie
Răspuns la discuția decizie de concediere
decizia irevocabilă 16.12.2009
Răspuns la discuția decizie de concediere
17.06.2008
Am fost angajata ca asistent maternal profesionist.Printr-o hotarire mi-a fost retras atestatul si am fost concediata.Am contestat hotarirea de retragere la termenul si instanta prevazuta in hotarire si am recistigat atestatul.
Decizia de concediere nu a prevazut in continutul ei termenul si instanta la care poate fi contestata si atunci nu am contestat-o, neavind pregatire de specialitate.
Pot sa cer in baza neincluderea in continutul deciziei de concediere, a termenul si instanta la care poate fi contestata plata unor despagubiri deoarece decizia de concediere este lovita de nulitate absoluta.
In urma retrageii atestatului de asistent maternal profesionist copilul aflat in plasament de 7 ani a fost incredintat unei alte asistente maternale.Coform ORDINULUI 35 /2003 STANDARDE MINIME OBLIGATORII PENTRU ASIGURAREA PROTECTIEI COPILULUI LA ASISTENTUL MATERNAL PROFESIONIST SI AGHIDULUI METODOLOGIC DE IMPLEMENTARE A ACESTOR STANDARDE ,Anexa 2 cap 6 , DGASPC prin asistentul social al copilului trebuia sa coordoneze si sa execute un proces de potrivire intre noul asistent maternal si copil.
Acest proces de potrivire nu s-a facut niciodata iar copilul a fost pus in fata faptului implinit de a se rupe brusc de familia in care a crescut si s-a vazut trimis intr-o lume pe care nu o cunoastea (fac precizarea ca mie nu mi s-a dasfacut contractul in regim de urgenta si nici copilul nu a fost plasat la noul asistent maternal in regim de urgenta).Fac precizarea ca si psihologul a avut retineri in privinta plasamentului si cu toate acestea a avut loc plasamentul .
INTREBAREA MEA CATRE DUMNEAVOASTRA ESTE URMATOAREA:
Pot sa fac plangere penala la politie impotriva asistentelor sociale care din puncul meu de vedere nu si-au indeplinit atributiile de servici si care cred cu tarie ca au facut fals in acte pentru asi justifica actiunile?
Am fost asistent maternal profesionist timp de 7 ani.In urma unor rapoarte intocmite in mod tendentios ,lipsite de adevar mi-a fost desfacut contractul de munca.ORDINUL 35 /2003 prevede ca rapoartele intocmite de asistentii sociali desemanati cu verificarea AMP sa aduca la cunostiinta acestuia (in copie) orice raport pe care il intocmesc. Acest lucru nu s-a intamplat iar la audierea din comisia care a hotarat retragerea atestatului nu mi s-a permis sa aduc probe care sa dovedeasca ra rapoartele intocmite nu corespund cu adevarul.
Am dat DGASPC Dambnovita in judecata pentru a mi se afce dreptate .Am cerut in mod respectuos DGASPC printro petitie sa mi se acorde accesul la dosarul meu de AMP pentru a face copii dupa raportele care au stat la baza retragerii atestatului meu profesional.Desi termenul limita de raspuns a trecut de mult nu am primit nici un raspuns nici favorabil nici negativ.
Intrebarea mea catre dumneavoastra este:Mi se poate interzice acesul la dosarul meu?Ce pot sa fac in acest sens?
Va multumesc pentru atentie si astept raspunsul dumneavoastra
Cu respect
MARI