avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 675 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Contencios administrativ sau ... LITIGIU DGASPC 2
Discuție deschisă în Contencios administrativ sau probleme juridice cu autorităţile, contravenţii

LITIGIU DGASPC 2

In urma retrageii atestatului de asistent maternal profesionist copilul aflat in plasament de 7 ani a fost incredintat unei alte asistente maternale.Coform ORDINULUI 35 /2003 STANDARDE MINIME OBLIGATORII PENTRU ASIGURAREA PROTECTIEI COPILULUI LA ASISTENTUL MATERNAL PROFESIONIST SI AGHIDULUI METODOLOGIC DE IMPLEMENTARE A ACESTOR STANDARDE ,Anexa 2 cap 6 , DGASPC prin asistentul social al copilului trebuia sa coordoneze si sa execute un proces de potrivire intre noul asistent maternal si copil.
Acest proces de potrivire nu s-a facut niciodata iar copilul a fost pus in fata faptului implinit de a se rupe brusc de familia in care a crescut si s-a vazut trimis intr-o lume pe care nu o cunoastea (fac precizarea ca mie nu mi s-a dasfacut contractul in regim de urgenta si nici copilul nu a fost plasat la noul asistent maternal in regim de urgenta).Fac precizarea ca si psihologul a avut retineri in privinta plasamentului si cu toate acestea a avut loc plasamentul .
INTREBAREA MEA CATRE DUMNEAVOASTRA ESTE URMATOAREA:
Pot sa fac plangere penala la politie impotriva asistentelor sociale care din puncul meu de vedere nu si-au indeplinit atributiile de servici si care cred cu tarie ca au facut fals in acte pentru asi justifica actiunile?
Cel mai recent răspuns: Cabinet avocat Mihai Gaita , Avocat 09:49, 27 Iulie 2009
Plangere penala puteti sa faceti, este dreptul dumneavoastra.

Modul de solutionare a plangerii nu poate fi insa prevazut, ci va depinde de probele administrate de organul de urmarire penala.

In orice caz, acesta nu va dispune inceperea urmaririi penale pe baza faptului ca dumneavoastra, partea vatamata, "credeti cu tarie"...

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Vreau sa stiu daca imi pierd serviciul (asistent maternal) in caz de divort Dani1977 Dani1977 Buna seara . Sunt asistenta maternala in prag de divort stau in gazda dar sunt luata in spatiu la socrii mei . Vreau sa stiu daca o sa imi pierd copilul luat ... (vezi toată discuția)
Asistent maternal Fghhjnbghbb Fghhjnbghbb Buna ziua am si eu o intrebare sunt asistent maternal de 3 ani ,iar luna trecuta nea intarziat cu salariile si luna aceasta la fel insa o colega a pus pe ... (vezi toată discuția)
Plasament in regim de urgenta minor RAMAV RAMAV Buna ziua, Am nevoie de putin ajutor legat de masura numita plasament in regim de urgenta minor. Parintii sunt divortati, exista autoritate parentala ... (vezi toată discuția)