avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 222 soluții astăzi
Forum Activitate Sabin-Marius Gentimir

Activitate Sabin-Marius Gentimir

In tara asta chiar daca exista text de lege care declara o actiune sau inactiune a magistratilor sau personalului auxiliar ilegala, nu conteaza. Fiecare face ce vrea, atat timp cat statul nu are institutie care sa sanctioneze ilegalitatile si abuzurile savarsite de magistrati. CSM-ul este sindicatul magistratilor si nu institutia de control si sanctionarea magistratilor asa cum prevede constitutia si legile speciale (Lg.303/2004, 304/2004 si 317/2004).
Răspuns la discuția decizia ICCJ
Pentru u.b.i.k.

Art. 133 din statutul profesiei de avocat.
Poate cineva sa evalueze munca unei persoane si remuneratia pentru aceasta munca? Sau doar pur economic la nivelul unei tari? Exista un tabel cu onorarii minimale sau maximale pe care poate sa le practice avocatul? Daca da, atunci se incalca art.133 din statutul profesiei. Se incalca o norma imperativa.
Răspuns la discuția decizia ICCJ
Daca s-ar admite aceasta teorie atunci se incalca art.6 al.1 din Conventia pentru apararea drepturilor omului si a libertatilor fundamentale, incalcandu-se dreptul la un proces echitabil. Daca cineva este tras intr-un proces si se dovedeste ca fiind neintemeiate solicitarile reclamantului, este normal ca sa-si recupereze cheltuielile efectuate integral inclusiv cheltuielile de avocat. Sau daca cineva este indreptatit la introduce o actiune datorita faptului ca intimatul nu vrea sa recunoasca pretentiile reclamantului de buna voie, iar este indreptatit acesta din urma sa-si recupereze toate cheltuielile efectuate cu aceasta judecata, inclusiv cele efectuate cu angajarea unui aparator. Acelasi situatii sunt si in procesele penale daca cineva este acuzat pe nedrept este evident ca sa-si recupereze cheltuielile la dovedirea nevinovatiei care de multe ori sunt 3 cai procesuale, precum si cel care este victima unei infractiune sa i se repare prejudiciul integral in urma peocesului inclusiv scheltuielile de judecata cu avocatul.
Din cele relatate mai sus este evident ca se incalca dispozitiile statutului profesiei de avocat prin intervenirea in conventia acestora, clientul ne mai putand sa-si recupereze prejudiciul, si implicit dreptul la un proces echitabil al acestuia prin pierderea suferita.