avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1063 soluții astăzi

Rămâi informat cu avocatnet.ro, acum și pe Google News. Click aici și apasă pe urmărește-ne (follow sau steluță)!

Forum Activitate deejaystar

Activitate deejaystar

elga50 a scris:

@felix34
Societatile de asigurari cunosc foarte bine problema apartamentelor de la ultimul etaj si nu accepta la cauze deteriorarea tavanului. Asta e! La astia n-ai ce sa le faci, nu vor, nu vor, e pe banii si timpul lor, dar asociatia trebuie sa repare.

Adica proprietarii nu pot fi obligati sa plateasca? Daca este asa, atunci...atunci nu stiu ce sa mai fac.
Va multumesc pentru incurajari. Maine voi merge la Asociatie si voi incerca sa rezolv problema pe cale cat amiabila. Si m-ati convins: voi lucra cu o firma. Numai ca ma gandesc: ce se intampla daca oamenii chiar nu vor sa plateasca. Exista o lege clara care stipuleaza amenzi sau alte moduri de constangere? Ca mie de la asociatie mi s-a dat de gandit ca nu prea au ce le face daca nu vor sa plateasca. Va multumesc!
edx a scris:

Nu stiu ce intelegeri aveti acolo dar fara documente justificative asociatia nu poate sa plateasca nimic. Daca vecinii (nu asociatia) sunt de acord sa va dea bani la negru pentru plata manoperei este altceva - este o problema direct intre dumneavoastra care nu mai implica asociatia. Altfel trebuie sa existe un act - poate fi si o angajare temporara a mesterului, conventie civila etc. pentru a se putea justifica cheltuiala. La materiale oricum luati factura de la magazin (sper).

Noi nu avem nicio intelegere, doar ca pretul este prea mare daca lucram cu firme. Oricum, poate plati asociatia lucrarea si locatarii sa cotizeze lunar pana la achitarea sumei? Si inca un amanunt foarte important, daca imi permiteti: daca un proprietar refuza sa plateasca poate fi constrans din punct de vedere al legii?
edx a scris:

1. toti proprietarii contribuie in raport cu cota parte indiviza la acest fond de reparatii (despre asta este vorba). inclusiv magazinele de la parter.
nu puteti executa cu nea vasile pentru ca este greu de justificat cheltuirea sumei de catre asociatie.
2. intreaga suma este suportata de asociatie nu doar o parte.
3. da, conf legii 230/2007 si a normelor de aplicare - cautati-o chiar in site aici cred ca este.
4. da, fondul respectiv de reparatii hotarat in adunarea generala se aduna in timp. daca el nu este deja constituit asociatia nu are de unde sa plateasca acum si va aduna banii esalonat. este bine ca un astfel de fond sa existe si sa stea in banca tocmai pentru astfel de situatii.

Va multumesc pentru raspuns. Din pacate, banii nu imi permit sa lucrez cu o firma. Nu exista nicio posibilitate ca o persoana juridica sa efectueze lucrarea? La asociatie mi s-a spus ca da, dar trebuie sa semnez o declaratie ca timp de 6 ani nu mai cer bani pt acest lucru. Si as vrea sa stiu daca poate efectua asociatia lucrarea, si locatarii sa plateasca lunar. O zi buna. Cu stima, D.F.
Buna ziua! Locuiesc si eu la etajul IV al unui bloc de apartamente in judetul Buzau si ma confrunt cu problema prezentata pe forum. Am adus la cunostinta Asociatiei de Prorpietari faptul ca trebuie sa fac izolatia blocului din motive lesne de imaginat. Reprezentantul asociatiei de locatari mi-a spus ca va cere proprietarilor o suma de bani in speranta ca in cateva luni sa insumeze 400lei/ locatar. Lucrarea nu o pot face cu o firma deoarece pretul ar fi prea mare (mi s-a cerut 5600 lei), dar, chiar lucrand cu o persoana fizica ( :) 'Nea Vasile ), pretul lucrarii trece de 3000 lei. Asta ar insemna sa primesc de la locatari 1200 lei, iar eu sa pun restul, respectiv 1800 lei. Daca imi permiteti, am uramatoarele nelamuriri: 1) La parterul blocului este magazin. Acesta trebuie sau nu sa contribuie la repararea acoperisului?; 2) Este corecta decizia asociatiei de a-mi plati doar o " mica" parte din bani?; 3) Poate asociatia de locatari sa constranga locatarii la plata izolatiei, in mod egal CONFORM unei legi?; 4) Este normal sa primesc banii in timp..se poate ajunge la mai mult de un an, mai ales in conditiile in care eu nu dispun de suma intreaba. Nu poate asociatia sa plateasca din surse proprii si apoi proprietarii sa plateasca lunar?. V-as ruga daca nu cer prea mult, sa-mi prezentati un suport legal din care sa ma documentez. Parerea dv. mi-ar fi de asemeni foarte utila. Cu stima, D.F.