avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 141 soluții astăzi
Forum Activitate Corinas

Activitate Corinas

Răspuns la discuția Ordinul de deplasare la bugetari.
Da
La ordinul de deplasare la bugetari se poate deconta doar combustibilul fara cazare sau diurna si din ce articol bugetar (cel de diurna sau cheltuieli cu combustibilul)?
Buna ziua!

Am o hotarare judecatoreasca pentru pensie de intretinere, insa nu stiu cum va fi pusa in executare avand in vedere ca tatal baiatului lucreaza si domiciliaza in Spania. Am sunat la Ambasada Spaniei si imi spun ca nu ma pot ajuta.

Va multumesc
Corina Savu
Răspuns la discuția Procura copil minor
Inca nu i-am facut pasaport deoarece nu am garantia ca vrea sa ii faca aceasta procura... de vreo 10 ani ma rog de el sa ii faca si acum am insistat si a zis ca acum ii va face...
Deci o sa-i trimit copii dupa buletinul meu si al baiatului...
Multumesc
Răspuns la discuția Procura copil minor
Multumesc.
Daca ii trimit doar copii dupa cartile de identitate este suficient, nu?
Buna ziua,

Sunt divortata si am un baiat minor in varsta de 16 ani si as vrea sa ies cu el din tara. Tatal lui locuieste in Spania...va rog sa-mi spuneti de ce am nevoie pentru a primi aprobarea tatalui; daca e nevoie doar de procura notariala din Spania pe care o pot traduce eu aici la un traducator autorizat sau de procura de la consulatul spaniol pe care o traduc tot ei acolo ... si ce documente trebuie sa ii trimit tatalui pt a putea face respectiva procura.

Va multumesc
Corina Savu
Buna ziua,

Va rog sa-mi spuneti cum trebuie formulate declaraţiile date pe proprie răspundere de către asociatul unic/noii asociaţi care prin cesiune sau moştenire au dobândit părţi sociale/noii administratori din care să rezulte că îndeplinesc condiţiile legale pentru deţinerea acestor calităţi (original), adica asociatul unic vrea sa cedeze actiunile catre o alta persoana pt a deveni acesta asociat unic in aceeasi firma.

Multumesc
Buna ziua,

As avea nevoie si eu de sfaturile dvs. Am castigat un proces prescum si recursul acestuia de litigiu de munca.Dupa acest proces, fostul angajator trebuia sa-mi plateasca o suma de bani pe care nu mi-a platit-o, apoi am apelat la un executor judecatoresc care mi-a recalculat salariile si l-a instiintat ca in termen de 15 zile trebuie sa imi plateasca acea suma de bani, in caz contrar i se va pune poprire pe conturi; asta nu s-a intamplat, acesta depunand o intampinare sau nu stiu cum sa o numesc prin care cerea sa i se ia poprirea de pe conturi motivand faptul ca are multe datorii la stat si ca el o sa-mi dea acea suma de bani in 4 rate ( stabilind el ratele ). In urmatoarea zi, avocata mea mi-a facut un alt act prin care refuzam sa-mi dea banii in rate si sa i se ia poprirea de pe conturi si i-am dat si contul meu bancar asa cum mi-a cerut . In cateva zile, asa cum a zis fostul angajator, la data stabilita de el mi-a dat o parte din bani ( aproximativ 25 %, iar in aceasta suma incluzanduse si jumatate din taxa avocatei si executorul judecatoresc spunand ca isi opreste taxa lui la sfarsit ). Vazand toate astea, executorul judeatoresc nu a luat nicio masura, probabil asteptatnd sa vada daca imi da banii in rate asa cum a decis fostul angajator desi eu nu eram de acord, la fel am facut si eu pt ca nu aveam de ales. Vazand ca trece urmatoarea data stabilita de el si nu imi plateste urmatoarea rata, am sunat avocata si am rugat-o sa ia legatura cu executorul si sa vedem ce e de facut in continuare. Aceasta mi-a zis ca fostul angajator a fost la executor si i-a spus ca nu imi plateste nimic deoarece nu am luat poprirea de pe cont si a zis ca el nu mai foloseste nici conturile doar ca sa nu aiba ce sa i se retina si sa-mi dea mie. In acest timp executorul nu a facut nimic. La cateva zile dupa asta, am vorbit din nou cu avocata si mi-a zis ca executorul ii va pune sechestru pe masina ( acesta avand 3 masini pe firma ), urmand sa i-o puna la licitatie. In tot acest timp, execuorul a mai luat niste bani de la angajator si i-a oprit pentru taxa lui.Vreau sa va intreb daca este normal ca banii recuperati de la fostul angajator sa intre in contul executorului judecatoresc sau trebuie sa intre direct in contul meu pentru a vedea si eu cati bani am recuperat de la el? Este normal ca executorul sa-si ia taxa inainte sa imi recupereze banii ( asta era taxa ce o avea de recuperat de la angajator, taxa de la mine i-am platit-o inainte spunand ca o sa mi-o recuperez ). Cam cat timp dureaza sa i se puna sechestru pe masina? Care sunt pasii pe care trebuie sa-i fac in copntinuare?
Va multumesc
Eu maine vreau sa platesc toata restanta si in momentul in care platesc imi adauga automat si penalizarea. Am mai platit in aceasta perioada si din suma pe care o plateam aptoximativ 30% imi punea si din penalizare ( de exemplu am platit la inceputul lunii acesteia 150 lei, adica 100 restanta+50 lei penalitati ).
Deci daca platesc toata restanta, mai trebuie sa platesc si penalizarile avand in vedere ca venitul pe membru de familie este de nici 400 lei?

Va multumesc
Asta inseamna ca daca am penalitati in aceasta perioada ( adica pana la data de iulie 2011 ) trebuie sa se anuleze?