avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 189 soluții astăzi
Forum Activitate b_anyela

Activitate b_anyela

Răspuns la discuția Cheltuieli de judecata
La cel putin un termen era obligatoriu sa ma prezint cu fetita pentru prelevarea probelor,
de doua ori nu a dorit sa se prezinte, pe motiv ca nu avut chef... Daca era isteata avocata mea putea cere sa fie adus insotit de politie.
Răspuns la discuția Cheltuieli de judecata
Pentru ca m-am lamurit ca era incapabila...cam tarziu dar pentru ca e prietena de familie trebuia sa nu fiu needucata...
Răspuns la discuția Cheltuieli de judecata
Multumesc.
Deci incep sa inteleg mai bine. Deci drumurile nu se pun aprox 2400Euro... chiar daca am inclusiv contract de casa pe numele meu in Italia. Testul de paternitate nu mi se plateste pentru ca nu a fost pusa factura la dosar macar ca am vazut sigur ca le-am depus. Asa ca am ramas dupa cheltuieli de aproximativ 4000 Euro ca sa primesc doar 16 lei ca doar atat e trecut in sentinta si o pensie alimentara derizorie(am facut recurs). Ah si ca sa fie totul si mai bine chiar daca am avut posibilitatea sa fi cerut despagubiri avaocata mea nu a facut asta pentru ca a zis ca nu este articolul care i l-am spus eu era inca vechiul cod civil, ca dupa aceea sa-mi spuna ca ar fi trebuit sa faca an alt capat de cerere pentru acele depagubiri.
Ce posibilitati mai am pentru a-mi recupaera cheltuielile??
Răspuns la discuția Cheltuieli de judecata
Da, poate ar fi fost bine, doar ca in Italia, factura si bonul de casa are absolut aceeasi valoare ca document contabil.
Buna dimineata.
Va rog sa-mi spuneti care sunt cheltuielile de judecata care pot fi acceptate de instanta.
Am pe rol un proces de paternitate, s-a dovedit ca presupusul tata este cel biologic, iar acum trebuie sa-mi plateasca cheltuieli de judecata si pensia alimentara micutei.
Eu cu fetita locuim in Italia, eu am facut 4 drumuri Italia - Romania si invers, am toate chitantele(ma refer la chitante de motorina si taxe de autostrazi, bilete de avion).
Puteti va rog sa imi spuneti ce includ aceste cheltuieli de judecata?
Multumesc anticipat
Răspuns la discuția Unde are loc sedinta de judecata?
Unde scrie ?si tatal fetitei mi-a spus ca nu e legal ce am facut... Sincer nu imi pot permite un avocat, ca urmare va trebui sa ma apar singura... Si as mai avea o intreabare... Dupa ce se va termina procesul si voi dovedi in urma testului de paternitate ca el este tatal. Instanta il va putea obliga ca intr-un termen dat sa imi dea banii inapoi? Am cerut in cererea inaintata acest lucru... Intreb deoarece am vorbit cu el si imi zicea ca nu are bani si ca el va cere a imi poata da banii in mai multe rate. (Nu vrea sa imi dea banii, are 2 masini poate vinde una) Dar eu ce fac? eu platesc cu banu jos iar pe el e posibil sa il lase sa imi plateasa in rate?
multumesc
Cuantumul maxim se raporteaza la salariul minim pe economie sau la ce venituri constante, permanente puteti deminstra. Maximul este 1/4 din acestea.

Tatal fetitei mele are castiguri, dar nu cred ca pot fi considerate ca si venituri cu caracter permanent(castigurile sale lunare sunt in medie de 4000lei/luna)
desfasoara activitati de constructie, nu are firma. Are incheiate doar simple contracte intre el si persoana careia trebuie sa ii presteze serviciile, nu sunt acte notariale.
Precizez inca o data ca nu are carte de munca si nici nu isi declara veniturile.
Daca legea imi da 1/4 din salariul minim pe economie cum ramane cu ART. 97 din Codul familiei?
Art 97 citez: "Ambii pãrinti au aceleasi drepturi si îndatoriri fatã de copiii lor minori, fãrã a deosebi dupã cum acestia sunt din cãsãtorie, din afara cãsãtoriei ori înfiati. "
Mai exact la ce ma refer: Daca avem aceleasi drepturi si indatoriri inseamana ca nevoile (financiare) copilului meu nu ar trebui sa depaseasca 300 lei/luna (adica 1/4 din salarul minim al tatalui aprox .150 lei + aceeasi suma de 150 lei de la mine)
Riscuri la incredintare: aveti venituri legale?
Nu cred ca ma supun acestui risc intrucat am atat venituri cu caracter permanent cat si venituri cu caracter ocazional(dividente)

Testul ADN poate fi inlocuit cu un test mai ieftin, eventual HLA...
Stiu ca exista test mai ieftin dar ... el nu va fi deacord decat cu testul ADN.

Mai am o intrebare: Pot cere la prima infatisare accelerarea demersului de recunoastere a paternitatii ? intru cat la sf. lunii iunie va trebui sa plec din tara (evident cu fetita), si ma voi intoarce pe la sf. anului.
Doar in data de 27 apr am depus cererea.

Multumesc
Buna ziua,
M-ar interesa urmatoarea chestiune:
Sora mea are 19 ani, este in clasa a XII a, si tocmai a aflat ca este insarcinata.
Cum sau ce putem face, pentru ca sa primeasca dupa ce va naste indemnizatia de crestere a copilului?
Exista o posibilitate?
Multumesc
Buna ziua,
Sunt mama unei fetite de 4 luni, nu mai sunt cu tatal fetitei de cand eram gravida in luna a 5 a, nu l-a mai interesat de noi de atunci, nu a dorit nici sa recunoasca fetita
Doresc sa ma ajutati cu ceva sfaturi pareri:
Am incercat sa discut cu el dar... nu reusesc sa comunic cu el ca doi oameni civilizati.
1. Trebuie sa intentez proces pentru recunoasterea paternitatii. (A sups ca nu il intereseaza ca nu se prezinta)
2. Cat este cuantumul
maxim al pensiei alimentare pe care o pot obtine? Mentionez ca nu are carte de munca, dar lucreaza, pot dovedi anumite castiguri ale sale prin asa zise contracte incheiate cu anumiti oameni la care a desfasurat activitati de constructie.
3. Dupa ce va trebui sa recunoasca copilul, eu as dori sa merg in Italia la mama mea pentru o perioada, stiu ca daca va recunoaste copilul nu va dori sa imisemneze niciodata o hartie pentru a putea iesi cu fetita din tara. Cum il voi putea obliga?
4.Pot sa ii cer si o oarecare plata pentru activitatea pe care o desfasor eu cu cresterea copilului?
5.Pot cere de asemenea ca el sa plateasca toate cheltuielile de judecata?

Daca platesc eu tot, sanse pentru a obtine bani de la el nu prea am... pentru ca nu va dori sa imi dea. Exista vreo posibilitate de a pune sechestru pe bunuri?

Va multumesc anticipat,
buna ziua,
Este adevarat ca angajatorul trebuie sa plateasca o prima de nastere mamei, cuantumul fiind un salar mediu pe unitate. Stiu ca aceasta chestiune este valabila pe angajatele din invatamant... dar pentru angajatorii privati este valabila?