avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 543 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Cheltuieli de judecata
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Cheltuieli de judecata

Buna dimineata.
Va rog sa-mi spuneti care sunt cheltuielile de judecata care pot fi acceptate de instanta.
Am pe rol un proces de paternitate, s-a dovedit ca presupusul tata este cel biologic, iar acum trebuie sa-mi plateasca cheltuieli de judecata si pensia alimentara micutei.
Eu cu fetita locuim in Italia, eu am facut 4 drumuri Italia - Romania si invers, am toate chitantele(ma refer la chitante de motorina si taxe de autostrazi, bilete de avion).
Puteti va rog sa imi spuneti ce includ aceste cheltuieli de judecata?
Multumesc anticipat
Cel mai recent răspuns: m_ella2005 , utilizator 08:02, 6 Ianuarie 2012
Art. 274
Partea care cade in pretentiuni va fi obligata la cerere, sa plateasca cheltuielile de judecata. Judecatorii nu pot micsora cheltuielile de timbru, taxe de procedura si impozit proportional, plata expertilor, despagubirea martorilor, precum si orice alte cheltuieli pe care partea care a castigat va dovedi ca le-a facut. Judecatorii au insa dreptul sa mareasca sau sa micsoreze onorariile avocatilor, potrivit cu cele prevazute in tabloul onorariilor minimale, ori de cate ori vor constata motivat ca sunt nepotrivite de mici sau de mari, fata de valoarea pricinii sau munca indeplinita de avocat.


Puteti cere plata transportului din Italia in Romania dar sunt putine instantele care le aproba.
Da,situatia este complicata.Ar fi indicat sa aveti si facturi in afara de bonuri.
Ar trebui audiati si martori.
Trebuie dovedite in mod cert aceste cheltuieli.
Da, poate ar fi fost bine, doar ca in Italia, factura si bonul de casa are absolut aceeasi valoare ca document contabil.
Ma refeream sa rezulte numele dvs. din bon.
Daca nu rezulta...

Dar daca aveti avocat de ce tot ati venit la termene?
Multumesc.
Deci incep sa inteleg mai bine. Deci drumurile nu se pun aprox 2400Euro... chiar daca am inclusiv contract de casa pe numele meu in Italia. Testul de paternitate nu mi se plateste pentru ca nu a fost pusa factura la dosar macar ca am vazut sigur ca le-am depus. Asa ca am ramas dupa cheltuieli de aproximativ 4000 Euro ca sa primesc doar 16 lei ca doar atat e trecut in sentinta si o pensie alimentara derizorie(am facut recurs). Ah si ca sa fie totul si mai bine chiar daca am avut posibilitatea sa fi cerut despagubiri avaocata mea nu a facut asta pentru ca a zis ca nu este articolul care i l-am spus eu era inca vechiul cod civil, ca dupa aceea sa-mi spuna ca ar fi trebuit sa faca an alt capat de cerere pentru acele depagubiri.
Ce posibilitati mai am pentru a-mi recupaera cheltuielile??

Alte discuții în legătură

Sanse custodie Collavini Collavini Buna ziua, Scriu in speranta ca voi gasi o portita de rezolvare a problemelor sotului meu care are un ingeras de fetita (in varsta de 6 ani) din prima ... (vezi toată discuția)
Copilul meu are 7 anisori si in locul numelui tatalui inca are liniuta :( claudzik86 claudzik86 Sunt Claudia,25ani din Iasi,mama unei fetite de aproape 7 anisori.un copil minunat care imi face zilele frumoase.de cand a aparut pe lume am fost ajutate de ... (vezi toată discuția)
Recunoastere copil GEORGY28 GEORGY28 Va rog sa ma ajutati.Am o fetita de 9 luni si jumatate care nu a fost recunoscuta de tata deoarece nu si-a dorit copil si influentat mai mult de mama sa nu o ... (vezi toată discuția)