avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 514 soluții astăzi
Forum Activitate Mara R

Activitate Mara R

Buna ziua! Caut informații despre arhiva Administrației Financiare Sector 1 Galben din perioada 1940-1950 și arhiva Secțiunii Financiare a Raionului I.V. Stalin din 1950-1952. M-am adresat deja la Serviciul Municipiului București al Arhivelor Naționale, la Direcția Generala Impozite și Taxe Locale Sector 1, ca și la Administrația Sector 1 a Finanțelor Publice, fără niciun rezultat. Știți cumva unde sunt păstrate de fapt aceste arhive sau la care instituție ar trebui sa se afle conform legii? Va rog sa precizați daca aceste arhive au fost eventual distruse, accidental sau intenționat, și, in cel de-al doilea caz, prin ce act normativ s-a decis acest lucru. Vă mulțumesc.
Care sunt, in principiu, sansele de a se obtine (in instanta) anularea unui contract de vanzare-cumparare conform L 112/1995 in conditiile in care singurul demers al mostenitorul proprietarului expropiat in 1950 a fost de a notifica Primaria Mun. Bucuresti in 2001 (deci ulterior vanzarii din 1997 catre chiriasi)?
Mai precis, exista oare suficiente sanse de a se obtine aceasta anulare in instanta, invocandu-se, de exemplu, nulitatea instrainarii imobilului in 1997 (dat fiind ca acesta fusese expropiat fara titlu)? Sau din alte motive 'generale', cum ar fi lipsa normelor de aplicate a L 1/2009?
Va adresez aceasta intrebare fiindca in timpul audientei cu comisia L 10/2001 de la PMB mi s-a sugerat sa ma adresez instantei, fiindca, citez, "le vin o multime de anulari". Va multumesc frumos.
Multumesc frumos.
O lamurire in ce priveste intrebarea despre pensie: in Olanda in urma divortului se pare ca fiecare sot are dreptul la o parte din dreptul la pensie acumulat prin contributia celuilalt sot la asigurarile sociale din timpul casatoriei. Sa inteleg ca in Romania nu exista o astfel de reglementare? Daca nu exista, atunci se aplica legea olandeza asupra sumei respective acumulate in Olanda, sau legea romana?
Buna ziua, as dori sa aflu daca se poate divorta in Romania, de preferinta la notariat, in urmatoarele conditii:
- casatoria s-a incheiat in Romania acum 11 ani;
- sotul este olandez;
- sotia este romanca, cu dubla cetatenie, locuieste de 7 ani cu sotul in Olanda dar si-a pastrat CI romaneasca;
- copilul (6 ani) e nascut si crescut in Olanda, are dubla cetatenie.
Daca da, ce conditii trebuie sa indeplineasca sotia pentru a obtine custodia copilului?
In al doilea rand, conform legislatiei romane, cat priveste dreptul la pensie acumulat in timpul casatoriei, acesta se imparte intre fostii soti?
Va multumesc.
As dori sa aflu cum se calculeaza taxele notariale in cazul in care masa succesorala cuprinde asa-numitele "masuri reparatorii prin echivalent" pentru un imobil nationalizat si vandut ulterior chiriasilor conform legii 112/1995. Cu alte cuvinte, in situatia in care primaria a emis o dispozitie in favoarea acordarii masurilor reparatorii prin echivalent pentru respectivul imobil pe numele defunctului, dar dosarul fie nu a fost inca depus la Fondul Proprietatea, fie a fost depus dar nu a fost inca solutionat. Multumesc frumos.
Multumesc frumos! Acum e totul foarte clar. Ce sa zic, bine ca mai exista doi veri primari, care, dupa cum inteleg eu, ar trebui sa se grabeasca...
Multumesc frumos pentru stradania de a cauta articolul. Am cautat si eu pe internet detalii privitoare la aceasta lege si nu am gasit mai nimic - vorba dv., nici macar numarul! De fapt, se pare ca a fost emisa in 28 iunie 1921 si publicata in M. Of. nr. 91 din 28 iulie 1921. Din pacate in LegeStart.ro nu figureaza printre documentele publicate in acest numar.
Mi se pare interesant ca toata lumea face referire la aceasta lege, dar foarte putini au apucat s-o citeasca :).
Referitor la "art. 4 al Legii din 28 iulie 1928 privind impozitul progresiv pe succesiuni", ati putea preciza, va rog, ce cuprinde acest articol? Mai precis, detine cineva textul? Multumesc.
Nu, verii primari au decedat inainte de decesul acestui defunct, lasand descendenti directi.
Multumesc pentru raspuns. Ati putea, va rog, sa-mi explicati ce anume intelegeti prin "retransmitere"?