avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 965 soluții astăzi

Rămâi informat cu avocatnet.ro, acum și pe Google News. Click aici și apasă pe urmărește-ne (follow sau steluță)!

Forum Activitate mariakiss

Activitate mariakiss

Răspuns la discuția Demisia trebuie aprobata?
lorelai_w a scris:

Buna ziua, mi-am dat demisia din firma cu art 81 lit 8 din CM datorita neplatii salariilor, in acest caz demisia trebuie aprobata de conducatorul unitatii? Ce acte trebuie sa primesc de la firma la plecare? Daca refuza sa mi le dea ce trebuie sa fac? Va multumesc.
( Un alt caz) ,,As dori sa intreb domnule avocat, daca persoana care si-a dat demisia era in concediu fara plata la cerere scrisa se mai poate aplica art.81 lit 8 din CM va multumesc !,,
cine poate avea atributii de responsabil achizitii publice?un contabil poate?
ricu a scris:

nu as vrea sa fiu obraznic, dar cum de sunteti director daca nici macar atat lucru nu stiti , ce ar fii sa incepeti cu dvs ca probabil ca sunteti primul incompent daca oameni pe care ii conduceti se revolta , probabil au ei motive serioase si nu ar fii rau nici sa mai puneti putin mana pe o carte pe acolo mai scrie cum se conduce o institutie . Daca nu gasiti niciuna reveniti si va recomand una cu placere

nu ma supara si nici nu ma deranjeaza ceea ce mi-ati raspuns...nu e o nenorocire sa spui ca nu stii...mai grav este atunci cand nu stii sa raspunzi...si devii ironic....""obraznic""...multumesc oricum pt amabilitate!
probabil am cerut cam multe lucruri odata...oricum cel de la resurse umane nu am cum sa il intreb pt ca el imi face cele mai multe probleme si pe el vreau sa il dau primul afara.....multumesc oricum pt amabilitatea de a incerca sa imi dati un raspuns...o seara cat mai placuta!!:)
nu ma supara si nici nu ma deranjeaza ceea ce mi-ati raspuns...nu e o nenorocire sa spui ca nu stii...mai grav este atunci cand nu stii sa raspunzi...si devii ironic....""obraznic""...
Multumesc frumos..de sfaturi sunt si eu satula....Ma asteptatm la un ex concret...nu toti directorii au pregatire in domeniul juridic si nici salariati pregatiti.....Sunt multe domenii de activitate in care se face dupa ureche...sau cum da Dumnezeu...
In privinta angajarilor toate posturile sunt blocate pana la 1 ianuarie....apropos...un regulament de ordine interioara nu a existat niciodata in institutia aceasta ....asta am facut eu de cand am venit...Incerc sa fac ceva nu ma multumesc numai la ideea ca sunt director...V-am cerut sprijinul pt ca erati in domeniu si aveti si ceva..ani de experienta...Eu nu sunt nici in domeniu si nu am nici experienta dumneavoastra....Probabil peste ceva luni cred ca am sa pot raspunde pe un forum la un al incepator ca mine...eu am o luna si deja am studiat ce me-ati prezentat dumneavoastra numai ca vroiam sa mai vad si alte opinii ale unor ""oameni cu experienta"".legea poate fi interpretata...si de aceea trebuie sa fii foarte sigur atunci cand dai o decizie.....
sun director la o institutie si am mari probleme cu angajatii??care sunt mijloacele scrise de comunicare cu angajatii daca verbal nu ma pot intelege cu ei??sau mai exact invatati-ma cum sa scap de ei care sunt pasii??cum sa scap de cei cu care nu ma inteleg ca doar nu o sa-i dau afara pe toti...dar cu exemple daca se poate..........cand se da un avertisment sris...cum se da ...ce trebuie sa contina .......multumesc!

raspuns pe scurt
1.decizie reprezinta o hotarare..
decizia trebuie sa fie prin continutul ei concisa ,clara si sa respecte reglementarile legale..
ex .decizie de sanctionare,decizie de angajare,promovare,marire de salariu.etc..
2.dispozitie reprezinta un ordin scris...cu termen de rezolvare a unor promleme..situatii...etc....????:)