avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 206 soluții astăzi
Forum Activitate marynela1

Activitate marynela1

Răspuns la discuția ce anume se ia in calcul?
daca pe cartea de munca este trecut doar salarul tarifar si nu cel brut in care sunt incluse sporurile cu caracter permanent (spor noapte si spor duminici), pe anii 2006-2009, ce ar trebui sa fac? pe statul de plata(fluturasul) care mi se dadea odata cu salarul aceste sporuri apar)cum vor calcula cei de la oficiul de pensii, ce vor lua in considerare? imi trebuie adeverinta de la societatea unde am lucrat cu sporurile care apar pe statul de plata?am interbat foarte clar cum se procedeaza :este vorba de perioada 2006-2009, am specificat despre ce sporuri este vorba nu imi este clar raspunsul dvs.
va rog , astept raspuns concret .
Răspuns la discuția ce anume se ia in calcul?
Pe cartea de munca apare trecut doar salarul tarifar, fara sporurile aferente(spor de noapte , spor pentru duminici si sarbatori legale), am intebat la ITM si mi s-a spus ca de la 1 aprilie 2001 acestea nu se mai trec in cartea de munca ., dar la calculul pensiei conteaza cuantumul cotizatiilor care au fost retinute din salarul brut. M i s-a spus ca nu se elibereaza adeverinta in care sa fie mentionate aceste sporuri de catre societatea unde am lucrat.
Daca este cineva care ma poate lamuri ca este asha , astept raspunsuri, va rog .
buna ziua,
la calculul pensiilor ce anume se ia in calcul salarul brut (total realizat)fara a scadea cotizatiile ( cass, cas, somaj, ),impozit, sau salarul Net( adica cel pe care-l ia salariatul in mana?