avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 776 soluții astăzi

Rămâi informat cu avocatnet.ro, acum și pe Google News. Click aici și apasă pe urmărește-ne (follow sau steluță)!

Forum Activitate Cristina Man

Activitate Cristina Man

Răspuns la discuția Admitere Barou 2011
Si eu sunt la a doua incercare pentru ca am avut ghinionul sa nu consider ca OEPA este atat de importanta pe cat a fost. Si da, desi anul trecut am urmarit foarte putin forumul fata de anul acesta, zvonurile erau aceleasi. Pana ce nu s-a anuntat oficial, toata lumea isi dadea doar cu presupusul, idiferent de cat de sigure erau sursele pe care le citau. Panica si zvonurile si ipotezele si alte teorii de natura conspirationista sunt de prisos.

Cat despre examen, daca inveti si daca in facultate nu ai stat ca vitelul la poarta noua, este usor. La procedura penala am repetat doar din cod si am luat 9,35 pentru ca aveam limbajul si tehnica argumentativa formate din facultate, cand am avut suficient timp sa parcurg tratele si cand chiar am reusit sa fur ceva de le profesorii care tineau prelegeri. La celelalte materii am citit din tratate - civil (am luat 9,55), din cartea pentru licenta - penal (am luat 7,ceva pentru ca infractiunea ce a a fost data la ultimul subiect nu o mai citisem) iar la procedura civila am invatat dupa Boroi si Tabarca, am luat doar 7 insa (asa ca la procedura civila nu sunt in masura sa dau sfaturi).

Concluzia, nu, nu ma laud cu notele, mai ales ca am picat la OEPA, dar din experienta, nu va panicati mai mult decat e cazul si mai ales nu considerati zvonurile ca avand valoare mai mare decat au: simple speculatii. Aveti in vedere ca suntem in mediu online si fiecare poate pretinde orice si ca ar cunoaste pe oricine, pentru ca nimeni nu sta sa isi piarda timpul cercetand asa ceva (desi uneori nu ar strica).

Spor! ;)
gabriellad a scris:

Oricum, fiecare cu parerea lui, si in orice caz, nu se tine cont de parerea noastra.
Insa, ar fi bine sa stim din timp ce forma va avea examenul, ca sa ne pregatim in consecinta.:luck:

Corect!! Degeaba ne certam aici, ca si asa ce vrem noi nu conteaza. Si da, ar fi bine sa stim din timp, eventual nu cu 30 zile inainte de examen.
Mihaela: iti multumesc pentru sfatul de a-mi cauta alta profesie din moment ce nu sunt in stare sa memorez. De asemenea iti apreciez capacitatile psihologice, ti-ai dat seama din 3 posturi ce fel de om sunt si de ce sunt si de ce nu sunt in stare. Acum, putem reveni la subiectul comun, care ne intereseaza pe toti? Eventual fara atacuri personale.
AndiGrape a scris:

Da, de aia pică atâta lume la INM, pentru că învaţă şi nu tocesc... Hai măi, mie mi se pare o aiureală ideea asta că grilele reflectă cât ai tocit! Nu suntem la liceu unde variantele incorecte se exclud din start şi rămân 2 posibile din care cea corectă e evidentă! ªi nimeni nu poate toci mii de pagini! ªi cine poate, merge la concurs de recitat poezii, nu la examen de barou.

Nu am pretins ca detin adevarul absolut sau ca afirmatiile mele sunt corecte. Am pretentia ca si interlocutorii, in situatia data dvs., sa aveti acelasi gen de atitudine. Nu sunt si nu voi fi adepta grilelor. Am expus argumentele mele, pentru ca am fost intrebata. Repet, sper ca este in regula ca oamenii sa gandeasca diferit.
Dupa mine grila reflecta cat a tocit cineva, nicidecum cat a invatat, studiat, citit. Repet, este si o chestiune de preferinta personala. Sper ca avem voie sa preferam modalitati diferite.

La o singura chestie sunt perfect de acord: se reduce semnificativ copiatul si casca pare inutila. Aici, intr-adevar, avantaj grile.
dansto70 a scris:

Cristina Man a scris:

Sper sincer sa nu ai dreptate cu grilele alea. Daca e in septembrie, e bine, sa zicem. Dar nu grile. Desi, avantajul cu grile ar fi ca nu ar dura jumate de an sa afiseze rezultatele. Vedem...

Si care ar fi dezavantajul?

1. Preferinta personala
2. Consider ca un sistem de verificare prin grila reflecta mai degraba capacitatea de a memora decat cea de a folosi informatia; sintezele ofera o mai larga perspectiva asupra candidatului, conteaza atat cat de bine stapaneste materia, cat si aptitudinile sale de a sintetiza, de a expune idei, de a folosi un limbaj juridic adecvat, stapanirea limbii romane etc.
Sper sincer sa nu ai dreptate cu grilele alea. Daca e in septembrie, e bine, sa zicem. Dar nu grile. Desi, avantajul cu grile ar fi ca nu ar dura jumate de an sa afiseze rezultatele. Vedem...
SIAM,

Iti multumim. Insa, din pacate, pentru unii dintre noi singura informatie utila este cand are loc urmatorul examen. Ceea ce desigur ramane un mister. UNBR are alte lucruri mai importante de stabilit si dezbatut.
Mihaela88 a scris:

Cristina Man a scris:

La penal e foarte bun manualul pentru licenta (printre autori Mitrache, T. Toader s.a.), eu dupa asta am invatat, e toata materia la un loc si e mai mult decat cuprinzator. Si codul desigur, mai ales la partea speciala.

La procedura penala am invatat in facultate dupa Neagu iar pentru Barou in nov am insistat foarte mult pe cod si doar unde aveam nelamuriri am mai deschis Neagu. Am luat 9.35, deci cred ca e bine.

Imi mai spusese cineva ca a invatat decat din cod la procedura penala si a luat nota buna si nu stiam ce sa cred... Eu in anul 3 am invatat din sintezele lui Neagu, nu din tratatele groase pentru ca nu ne cerea mai mult proful....
La penal asta e cartea de care zici ?: [ link extern ]

Merci mult !
Sa inteleg ca ai luat la Barou? :)=D>

Da, aceea e cartea :)

Si din pacate nu am luat la barou, am picat la OEPA. Asa ca astept cu nerabdare sesiunea viitoare. Desi nu mai am absolut deloc rabdare sa iau materia de la inceput... La cele 4 materii de baza probabil doar voi repeta, nu prea mai am lipsuri, iar la OEPA, nu stiu ce sa fac. Nu reusesc sa inteleg cum am picat, en fin.
La penal e foarte bun manualul pentru licenta (printre autori Mitrache, T. Toader s.a.), eu dupa asta am invatat, e toata materia la un loc si e mai mult decat cuprinzator. Si codul desigur, mai ales la partea speciala.

La procedura penala am invatat in facultate dupa Neagu iar pentru Barou in nov am insistat foarte mult pe cod si doar unde aveam nelamuriri am mai deschis Neagu. Am luat 9.35, deci cred ca e bine.