avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 620 soluții astăzi
Forum Activitate valsash80

Activitate valsash80

Se poate face acest acord doar ca nu sunt recunoscute de autoritatile franceze. De altfel definita detasarii in varianta franceza include si delegarea. Deci singura posibilitate legala de a efectua lucrarile e detasarea cu formularul A1 - exceptie facand montarea unui produs vandut in strainatate cu conditia sa dureze mai putin de 8 zile
in cazul delegarii mai trebuie furnizat formularul A1?
Avand raspunsul dvs cred ca detaliile suplimentare ar putea ajuta la elucidarea diferentei detasare delegare. Firma de constructii din Romania lucreaza in subantrepriza pentru o firma in Franta. Fata de autoritati s-a sustinut tot timpul ca practic nu este o detasare (asa cum este ea definita) deoarece salariatii lucreaza pt contul firmei romanesti are toate legaturile cu firma romaneasca, dar raspunsul a fost ca singura forma acceptata este detasarea cu anuntarea la inspectorat in Franta si toate celelalte reglementari privind detasarea si legislatia franceza.
Este o varianta care va trebui s-o studiem si din punctul de vedere al legislatiei franceze - din cate stiu (singura) forma acceptata este detasarea sau plata cotizatiilor sociale la ei. Multumesc pentru informatie.
Multumesc, doar ca formularele A1 nu sunt eliberate de la cnpas daca persoana detasata in strainatate nu are macar o luna cotizata
In urma unei inspectii la o firma inspectorul a precizat si insista ca nu se poate ponta si plati o persoana daca aceasta nu a efectuat o munca. Pare incredibila situatia , dar fiind o societate care lucreaza in constructii (din primavara pana toamna) si are si detasari in strainatate(tot anul - pt a beneficia de A1 salariatul trebuie sa aiba minim o luna cotizata inainte de a pleca) solutia a fost aceasta. Poate fi considerat un delict?