avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 538 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general ce declaratii se depun pt o firma nou infiintata fara ...
Discuție deschisă în Contabilitate în general

ce declaratii se depun pt o firma nou infiintata fara activitate?

Buna ziua!
Pe 23 martie 2010 mi-am deschis o societate, platitoare de TVA, fara angajati, unic administrator si asociat. Avand in vedere ca inca nu am avut nici o activitate, ce declaratii trebuiesc depuse la Finante pana pe 25 aprilie? Probabil tb sa platesc si impozitul forfetar pt cele cateva zile din primul trimestru, nu? Pana incep sa am activitate si sa angajez un contabil, as vrea sa ma ocup eu de asta. Astfel, va rog mult sa ma ajutati cu informatiile de mai sus.

Multumesc anticipat!
Cel mai recent răspuns: costy_ony , utilizator 14:04, 31 Ianuarie 2013
Declaratia 100 privind obligatiile de plata catre bugetul de stat
Declaratia 300 privind taxa pe valoarea adaugata
carmen airinei a scris:

Buna ziua!
Pe 23 martie 2010 mi-am deschis o societate, [...].
Probabil tb sa platesc si impozitul forfetar pt cele cateva zile din primul trimestru, nu? [...]


In normele metodologice la codul fiscal referitor la art. 18 in care e legiferat impozitul minim avem:

11^6. Contribuabilii înfiinţaţi în cursul anului nu intră sub incidenţa prevederilor art. 18 alin. (2) pentru anul în care se înregistrează la oficiul registrului comerţului, [...].

Deci in anul 2010 nu platiti impozitul minim daca sunteti pe pierdere iar daca aveti profit platiti 16% din acesta.
in afara de cele 2 declaratii ar mai fi ,in cazul in care nu santeti angajat cu contract de munca in alta parte ,sa va faceti contract cu casa de sanatate si casa de pensii,apoi un 010 la finante pentru luare in evidenta contributii sanatate si apoi lunar declaratia 102.
aveti si posibilitatea sa va faceti si contract de munca.
din experienta cu cei de la sanatate si casa de pensii trebuie sa platiti si la ei, fie ca este vorba de asigurat sau angajat
Aveti de depus declaratia 100,300,010.In legatura cu impozitul minim,cere-ti informatii de la finante,deoarece eu am intrebat si mi-au spus ce se plateste impozitul minim,pentru cei infiintati in anul 2010.
Cei de la administratie ar fi bine sa mai citeasca si legile. Colegul @Iulian Manea are dreptate.

Alte discuții în legătură

Impzit pe profit Csereirozalia Csereirozalia Se depune Declaratia 100 pe trim.IV.2012,ori numai Declaratia 101 ? (vezi toată discuția)
Declaratia 100 martady martady Buna ziua Va RON sa-mi spuneti si mie dacă se mai depune declaratia 100 pentru trimestrul 4 2012 , cineva îmi spune ca se depune D. 101 in Martie. ( ... (vezi toată discuția)
Impozit profit 2012 cosminaelena cosminaelena La multi ani! Sa dea Dumnezeu sa avem un an mai bun decat cel care a trecut si mai rau decat cel care vine.Sa fim sanatosi si cu un dram de noroc. As vrea ... (vezi toată discuția)