avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 202 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme juridice în afaceri - ... comercial-penal
Discuție deschisă în Probleme juridice în afaceri - contracte între profesionişti

comercial-penal

Buna ziua tuturor.
Am eliberat un BO cu scadenta la data x
Inainte cu doua zile am cerut prin telefon sa nu il introduca la scadenta promitand in schimb achitarea partiala din el. M-am tinut de cuvant si am achitatcu o zi inainte o treime din suma datorata comform discutiei telefoncice restul urmand sa achit tot prin OP dupa paste. Cu toate acestea la circa 15 minute dupa efectuarea OP-ului ma sunat banca sa ma anunte ca am la plata un BO. X-(
Simt ca inebunesc. Vorbesc clar, mi se acorda verbal amanarea cu conditia respectiva, ma achit de promisiune, si ma trezesc in CIP.
Intrebare:
Pot sa le fac plangere penala pentru acest lucru?Adica pentru ca cer o suma mai mare decat li se cuvine? Macar sa le stric si eu lor sarbatorile as cum mi le-au stricat si ei mie.
Cel mai recent răspuns: ContSters102066 , utilizator 19:53, 9 Aprilie 2010
nu
Hahaha! Scuzati-ma , dar vreau sa rad! Adica dvs datorati bani , nu aveti in cont si tot dvs vreti sa faceti plangere? Va autodenuntati sau cum?!:D
Eu zic sa o lasati asa cum a picat si sa achitati cand veti avea bani! Oricum BO este incident minor de plata, nu este incident major precum CEC-ul si nici nu intrati in interdictie bancara!B-)
Da ok. teoretic este asa cum priviti dumneavoastra lucrurile. Insa.... poate nu am fost destul de explicit.

Datorez 10000...platesc in avans 4000 iar ei imi baga la scadenta Bo de 10000. asta da nota ca ei solicita cu 4000 in plus decat suma cuvenita.
Si am spus teroretic pt ca a mai existat si o discutie telefonica extrem de amabila cea ce da nota ca au dorit in mod expres acest lucru.
daca eu as dori sa nu intru in CIP ar insemna sa le platesc in plus. Totusi... la cald nu mi se pare ca au procedat corect.
Nu aveti in caz ca insistati sa-i dati in judecata sa le faceti plingere sau ma rog, nu aveti nici o dovada in acest sens, discutia telefonica este exclusa in a proba ceva.
Poate ca nu au procedat corect dar introducand bo la plata dar se putea face o cerere de retragere chiar si cu bo la banca in plata, erau solutii sa nfiti inscris in CIP dar asta e
trebuiesc atunci la momentul zero formulate cereri de retragere si comoletate o serie de formulare.
Pe viitor faceti in scris solicitarea de amanare la plata a bo si cererti si raspuns tot in scris ca sa aveti cu ce sa dovediti ca ati solicitat si primit amanarea de plata.
Acum aveti la indemana sa-i somati dupa ce achitati intregral bo sa-l restituie in original nu de alta sa nu va treziti ca-l investesc si mai vor inca odata banii.

Cu stima
Multumesc Lenia pt raspuns si Hristos a inviat!

"Acum aveti la indemana sa-i somati dupa ce achitati intregral bo sa-l restituie in original nu de alta sa nu va treziti ca-l investesc si mai vor inca odata banii."
Aici intre ghilimele este problema. Eu leam platit in avans iar ei au introdus si biletul la ordin, deci nu mai au ce sa-mi restite. Daca al plateam insemna sa le platesc 40% din suma inca o data. Am preferat cip-ul. Pt ca in al 12 ceas sau razgandit...dupa ce au vazut 40% din suma in plus in cont nu au vrut nici sa-l retraga. Ce trebuia sa fac? Sal achit si pe BO si abea atunci sa ma leg de ei? In prezenta pozitie ma aflu in calitate tot de invinuit pt ca nu le-am platit integral. Vreti sa-mi spuneti cu toti ca legea in romania vede in mine un Tepar si nu am castig de cauza? Deci faptul ca ei prin introducerea la plata a biletului cerand 40% in plus fata de cat le-ar fi cuvenit nu sunt inculpabili?X-(
Iertatimi insistenta dar zau ca nu pricep.
Multumesc.

Alte discuții în legătură

Cip mirunicys mirunicys in luna noiembrie am avut un bilet la ordin scadent pe data de 27 .banii i-am depus la ora 12 ,dar biletul a fost tras de dimineata fara ca cineva sa ma anunte ... (vezi toată discuția)
Incident de plata-inregistrat corect in cip? MARIANAV MARIANAV Va rog pe cei care ati trecut prin asta sau cunosteti legislatia sa ma indrumati daca am dreptate acuzand banca ca a publicat eronat pe CIP firma la care este ... (vezi toată discuția)
Bo refuzat dupa data scadentei - inregistrarea la cip Andreea.B Andreea.B Buna ziua, Avem un contract de leasing pentru care s-au emis drept garantie BO cu scadenta pe data de 16 ale lunii. In august, data de 16 a fost duminica ... (vezi toată discuția)