avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 162 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Pot sa ma adresez CEDO?
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Pot sa ma adresez CEDO?

Vreau sa stiu daca ma pot adresa CEDO,intrucat mi-au fost tinute la Parchet timp de 8 ani doua dosare penale in care am fost parte vatamata ,iar acum mi s-a raspuns de catre prim -procuror ca eu am avut dreptate (fusesem lovita),dar s-au prescris faptele si autoarea nu mai poate raspunde penal pentru aceasta fapta.Multumesc .Am facut si plangere impotriva rezolutiei procurorului,dar intuiesc care va fi rezultatul in instanta
Cel mai recent răspuns: CLAUDIU LASCOSCHI , Avocat 21:13, 5 Aprilie 2010
Condiţiile de admisibilitate a sesizării Curţii (CEDO) cu o cerere individuală sunt următoarele:

1. Curtea nu poate fi sesizată decât după epuizarea căilor de atac interne unei cereri. Aceasta presupune ca persoana respectivă să fi sesizat cea mai înaltă jurisdicţie competentă, cu respectarea regulilor şi a termenelor de procedură.

2. Termenul în care poate fi sesizată este de 6 luni de la data deciziei interne definitive. Termenul de 6 luni curge de la data la care autoritatea naţională competentă cea mai înaltă şi-a pronunţat decizia (dacă plângerea se referă la o condamnare, termenul curge de la pronunţarea hotărârii finale în ordinea normală a căilor de atac şi nu de la respingerea ulterioară a unei eventuale cereri de revizuire). Dacă se depăşeşte acest termen, Curtea nu mai poate examina plângerea.

Ultima modificare: Duminică, 4 Aprilie 2010
luiza2008, utilizator
Da, va puteti plange la CEDO.
MAI AVETI SI DREPTUL DE A PLATI UN AVOCAT CARE SA VA REDACTEZE CORESPUNZATOR PLANGEREA.

avocat Claudiu Lascoschi
Astfel cum ati fost sfatuit,urmeaza sa va adresati la CEDO,dupa epuizarea tuturor cailor legale de atac,in termen de sase luni,dupa exercitarea ultimei cai.
Sunt de acord cu punctele de vedere exprimate mai sus. Va puteti adresa la CEDO, dar Curtea nu poate fi sesizată decât după epuizarea căilor de atac interne unei cereri.
Succes!
mi-e greu sa cred ca s-au prescris faptele atat timp cat dosarul a fost la parchet pentru a fi instrumentata cauza.
s-a prescri raspunderea penala dar nu vad de ce a stat dosarul asa multa vreme la parchet.
depinde si pentru ce infractiune dar mi-e greu sa cred ca era un dosar asa de complex ca sa stea 8 ani la parchet.
vedeti si art 123 cod penal.
succes

Alte discuții în legătură

Cedo mihasim mihasim Pot trimite dosarul la Cedo pentru \"anulare partiala si absoluta \" a actului meu de proprietate? Mentionez ca am pierdut un proces care a durat mai bine de 4 ... (vezi toată discuția)
Plangere cedo mark2k2 mark2k2 Daca o decizie definitiva s-a pronuntat la data de 11 aprilie 2008, dar a fost redactata la data de 2 iunie 2008, care este data pana la care poate fi facuta o ... (vezi toată discuția)
Cedo si procedura arestarii FLORIN RADU FLORIN RADU am si eu o intrebare, la care nu am gasit un raspuns clar nici in carti, nici in practica CEDO, nici la cei cu care m-am consultat. daca sesizez CEDO in ... (vezi toată discuția)