avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 636 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Accident auto cu vatamare de persoane pe trotuar
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Accident auto cu vatamare de persoane pe trotuar

Va salut,

Ieri am fost implicat intr-un accident oarecum usor pe trotuar, in calitate de sofer. Am inceput sa dau usor cu spatele, dar nu m-am asigurat, si am atins usor o femeie in varsta care avea probleme locomotorii. In clipa in caream atins-o si-a pierdut echilibrul si a cazut. Am fost cu dansa la spital, dar cei de acolo au spus ca este ok, insa batrana in cauza are probleme de sanatate mai vechi care necesita internari periodice in spital.
Momentan batrana doreste sa o ajut cu internarea aceasta periodica in spital.
As dori sa stiu ce amenda voi primi, cand imi pot recupera permisul si daca sunt obligat sa suport cheltuilile cu bolile mai vechi ale batranei(pentra ca aceasta invoca momentan aceste pretentii) in conditiile in care in urma analizei medicale ce au precedat accidentul a rezultat faptul ca nu i-am cauzat nici o problema de sanatate.

Va multumesc anticipat

Pentru a cunoaste consecintele reale ale evenimentului rutier,pentru ca nu a avut loc pe carosabil,trebuiesc cunoscute concluziile certificatului medico-legal,in functie de acestea,urmand a se stabili si incadrarea juridica a faptei.
Da, cel mai posibil, certificatul medico-legal, eliberat pe baza constatarilor medicilor ce au investigat persoana vatamata in urma accidentului(din cate am inteles acesta este modul de intocmire a certificatului m-l) va sustine faptul ca persoana vatamata nu a necesitat ingrijiri medicale peste 10 zile.
Momentan dosarul a fost trimis de politie mai departe organelor de ancheta(nu stiu exact care sunt acestea), si mi-au spus ce voi fi contactat telefonic pentru a primi numarul dosarului si alte informatii.

Multumesc pentru raspuns.
In primul rand nu veti primii amenda..decat una contraventionala dupa ce se finalizeaza dosarul penal.
Sfatul meu este sa nu va aruncati cu despagubiri.Asteptati sa depuna sau nu plangere penala (in termen de 2 luni)si dupa aia mai vedeti.Bineinteles un ajutor ii pueti dar fiti rezervat.
Multumesc pentru sfat, o sa am grija de batrana o vreme, momentan astept sa ma sune cei de la urmariri penale(sau ma rog, cei la care a fost trimis dosarul mai departe), pentru a mi se comunica un numar de dosar si eventual cine se ocupa de acest caz.
Aveti idee cam cat ar putea dura pana sa fiu contactat de catre cei de la urmariri penale?
Instrumentarea unor cauze de acest fel,dureaza foarte mult,uneori chiar pana la un an,datoritat afluxului de dosare cu care sunt confruntati atat politistii cat si procurorii.
Inarmati-va cu rabdare.

Alte discuții în legătură

Suspendare permis conducere - lovire persoana pe trecerea de pietoni silviat silviat Buna ziua, Saptamana trecuta am avut un accident rutier, am lovit o persoana pe trecerea de pietoni.(doar am atins-o putin cu aripa din dreapta a ... (vezi toată discuția)
Cum recuperez permisul? DaniDaniel DaniDaniel Buna ziua. Am accidentat usor cu oglinda un pieton in stare de ebrietate. M-am oprit si am insistat sa-l duc la spital dar pur si simplu nu a vrut. Dupa cateva ... (vezi toată discuția)
Accident vatamare corporala CorinaBurcea CorinaBurcea Buna seara! Pe data de 14 iulie am avut un accident pe sos. Chitila. Din cauza vizibilitatii reduse (o alta masina era pe banda din partea stanga a mea) si din ... (vezi toată discuția)