avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 591 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Fonduri europene, finanţări ... Membri comisie licitatie publica pentru atribuþii ...
Discuție deschisă în Fonduri europene, finanţări nerambursabile, grant-uri

Membri comisie licitatie publica pentru atribuþii contracte achiziþii publice

Bună ziua ,
Aş dori să ştiu dacă unul sau mai mulţi consilieri locali , respectiv Comisia Economică din cadrul Consiliului Local pot face parte ca membri în comisia de licitaţie publică pentru atribuire contracte achiziţii publice .Care este cadrul legal şi ce atribuţii pot avea consilierii locali?
Menţionez că este vorba de o localitate cu aprox. 3500 locuitori iar valoarea contractului de achiziţii publice este de aprox. 2 500 000 euro.
Cel mai recent răspuns: Anna63 , utilizator 14:24, 21 Iulie 2011
Buna ziua ! Cadrul legal este cel dat de OG 34/2006 si HG 925/2006 (ambele actualizate) . Membri comisiei de evaluare sunt obligati sa completeze si semneze declaratiile de impartialitate si confidentialitate care contin elemente specifice (art.75 din HG 925/2006) iar in masura in care cele declarate nu concorda cu realitatea pot fi trasi la raspundere - administrativa , civila , penala - . In principiu consilierii locali pot fi numiti membri ai comisiilor de evaluare a ofertelor (comisia de licitatie cum spuneti dvs. ) .
Multumesc pentru raspuns. Organizarea licitatiilor se face conform OG 34/2006 si HG 925/2006 .Ma interesa daca exista ceva expres care prevede ca dintre membrii comisiei de licitatie trebuie sa fie si consilieri locali .
Actele normative mentionate nu prevad obligativitatea consilierilor locali de a face parte din comisii , insa in practica se procedeaza astfel tocmai pt o mai buna transparenta (oare?) ....
In cazul nominalizarii unor consilieri in cadrul comisiei de evaluare a ofertelor pentru atribuirea unui contract de achizitie publica, acest lucru se face printr-o hotarare a consiliului local. In cazul in care erau doar persoane din aparatul de specialitate al primarului era suficienta doar o dispozitie a primarului. Astfel, dat fiind ca va avea o componenta mixta, se va emite o hotarare privind aprobarea componentei comisiei de evaluare a ofertelor.
@suzanna , nu exista niciun act normativ care sa oblige ca desemnarea de catre primar prin dispozitie a unor consilieri locali ai consiliului local sa se faca prin hotarare a acestuia (consiliului local) in asa-zia "comisie mixta" privind organizarea unei licitatii . Comisia de evaluare se constituie prin dispozitie a primarului punct .
Era alta situatie in cazul in care primarul solicita consiliului locval sa desemneze din randul consilierilor locali reprezentanti care sa faca parte din comisia de licitatie ...

Alte discuții în legătură

Remunerare membrii comisiei de atribuire mefistos mefistos Buna ziua As dori sa stiu daca OUG 34/2006 sau HG 925/2006 face vreo referire la remunerarea membrilor comisiilor de licitatie publica sau daca lasa la ... (vezi toată discuția)
Consilierul juridic - refuz a participa in comisia de evaluare achizitii publice. viorell2004 viorell2004 Consilierul juridic poate fi numit mebru in comisia de valuare pentru atribuirea unui contract de achizitie publica daca nu este specialist in domeniul ... (vezi toată discuția)
Anulare raport licitatie fast fast Va rugam a ne prezenta un punct de vedere in privinta desfasurarii unei licitatii. Autoritatea Contractanta organizeaza o licitatie deschisa, avand drept ... (vezi toată discuția)