avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 520 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Problemele profesionale ale ... consilierul juridic - refuz a participa in comisia de ...
Discuție deschisă în Problemele profesionale ale consilierilor juridici

consilierul juridic - refuz a participa in comisia de evaluare achizitii publice.

Consilierul juridic poate fi numit mebru in comisia de valuare pentru atribuirea unui contract de achizitie publica daca nu este specialist in domeniul obiectului contractului, evident in ipoteza ca nu exista nici expert specialist fara drept de vot !

Apreciez ca in procedurile de atribuire a unor contracte cu obiect de complexitate ce implica specializare ( contracte de lucrari, servicii financiare, etc...) consilierul juridic nu are competenta de a se pronunta fata de oferta tehnica sau financiara in raport de cerintele specializate pentru o anumita activitate si de asi exprima votul ca si specialist in domeniul contractului. Avand in vedere ca raspunderea membrilor comisiei este fata de toate aspectele ofertei, cu exceptia cazului cand obiectul achizitiei nu implica o anumita specializare sau consilierul juridic are calitatea de membru expert pt probleme juridice fara drept de vot , apreciez ca in atribuirea contractelor al caror obiect impun o anume specializare a membrilor comisiei de evaluare, conform prevederilor HG 925/2006, consilierul juridic nu poate face parte din comisie si nici nu i se poate impune.
Astept opinie asupra celor mentionate. Va multumesc!
Ultima modificare: Sâmbătă, 17 Aprilie 2010
viorell2004, utilizator
Cel mai recent răspuns: viorell2004 , utilizator 20:30, 8 August 2010
Cosilierul juridic nu poate decat sa-si exprime opinia in legatura cu intocmirea dosarului de oferta , de eligibilitate si de legalitatea deschiderii ofertelor.
Nu poate sa-si dea cu parerea in ce priveste pertea tehnica de atribuire, respectiv criteriile etc.., deci nu poate vota in acest sens.
~ Conținut șters la cerere ~
~ Conținut șters la cerere ~
Votul unui membru al comisiei nu poate fi partial. La sfarsitul evaluarii in Raportul procedurii membrii comisiei voteaza cu privire la rezultat sub toate punctele de vedere, eligibilitate, calificare si propunerea tehnica si financiara. Deci, raspunderea votului este solidara asupra tuturor aspectelor etapelor de evaluare, ceea ce insemana ca un consilier juridic isi asuma votul si asupra cerintelor de calificare si respectarea de catre ofertele depuse a tuturor conditiilor tehnice si financiare ale Caietului de sarcini /documentatiei de atribuire. In consecinta in cadrul procedurii in care se atribuie un contract al carui obiect este complex si impune o anumita competenta si specializare pentru evaluarea ofertelor voi refuza sa particip in comsie in calitate de membru CU DREPT de vot.
Daca voi fi sanctionat disciplinar o sa hotarasca instanta de judecata in cadrul contestatiei pe care o voi formula. Legea nr. 514/2003 privind exercitarea profesiei de consilier juridic nu intamplator prevede compatibilitatile si incompatibilitatile acestei profesii.
ATENTIE d-le Clement, apreciez ca nu puteti fi si consilier juridic si Responsabil al compartimentului specializat de achizitii publice in sensul art.3 din HG 925/2006, aceasta fiind o alta functie incompatibila cu exercitarea profesiei de consilier juridic!
Tot HG 925/2006 prevede ca presedintele comisiei poate fi cu sau fara drept de vot, insa prevede ca in comisie trebui sa fie membri specialisi in domeniul obiectului contractului ce se urmareste a fi atribuit...
Ultima modificare: Sâmbătă, 17 Aprilie 2010
viorell2004, utilizator
~ Conținut șters la cerere ~

Alte discuții în legătură

Expert cooptat andr33apn andr33apn Buna ziua, Expertul cooptat poate cuprinde in raportul sau punctajul acordat factorilor tehnici?Va multumesc. (vezi toată discuția)
Atributiile secretarului in comisii Roxana007 Roxana007 As dori sa stiu care este baza legala in care sunt mentionate atributiile secretarului in comisiile de evaluare in cazul achizitiilor publice. Si pentru ce ... (vezi toată discuția)
Refuz sa fac parte din comisia de evaluare achizitii publice RODICA22 RODICA22 Va rog sa-mi spuneti daca pot sa refuz sa fac parte din comisia de evaluare a unei licitatii in conditiile in care: - nu exista compartiment de licitatii la ... (vezi toată discuția)