avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 123 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Daca sunt in concediu de crestere copil sunt obligat ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Daca sunt in concediu de crestere copil sunt obligat sa ma prezint in istanta?

As vrea sa stiu daca eu ca administrator al unei societati comerciale ma aflu in cocediul de crestere al copilului sunt obligat sa ma prezint la tribunal sau pe aceasta perioada de 2 ani nu am aceasta obligatie.
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 17:48, 9 Aprilie 2010
Daca sunteti in imposibiliate de prezentare, trebuie sa dovedit acest lucru, si se va acorda un alt termen de judecata.A fi in CIC nu inseamna ca sunteti bolnav!
gigi2 a scris:

As vrea sa stiu daca eu ca administrator al unei societati comerciale ma aflu in cocediul de crestere al copilului sunt obligat sa ma prezint la tribunal sau pe aceasta perioada de 2 ani nu am aceasta obligatie.


Potrivit art.85 C.proc.civ., judecătorul nu poate hotărî asupra unei cereri decât după citarea sau înfăţişarea părţilor, afară numai dacă legea nu dispune altfel. Preşedintele instanţei va amâna judecarea pricinii ori de câte ori constată că partea care lipseşte nu a fost citată cu respectarea cerinţelor prevăzute de lege sub pedeapsa nulităţii (art.107 C.proc.civ.) .
Se observă că prin aceste norme imperative, legiuitorul instituie, sub sancţiunea nulităţii actelor de procedură întocmit în cauză, două reguli generale :
- judecata în procesul civil se face cu citarea părţilor, cu excepţia cazurilor în care legea prevede expres altfel;
- în procesul civil, părţilor nu sunt obligate să se înfăţişeze , însă este obligatoriu ca ele să fi fost legal citate .

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Proces amanat din cauza viciului de procedura anna_iuly anna_iuly buna ziua, azi, tatal meu s-a prezentat la judecatorie,dupa ce procesul a fost amanat de 4 ori intrucat acum cateva luni a depus o contestatie a procesului ... (vezi toată discuția)
Prezentare la tribunal radu_al radu_al Numele meu este Radu Alexandru, sunt un functionar public, iar in anul 2008 am actionat in instanta instituţia în care lucrez pentru anularea unei decizii a ... (vezi toată discuția)
Prezenta procez danisimc danisimc buna ziua am un proces pe caz de munca cu fostii angajatori si as vrea sa stiu daca este absolut necesar sa ma prezint la termene.mentionez ca eu am deschis ... (vezi toată discuția)