avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 607 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Inscris vanzare-cumparare.
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Inscris vanzare-cumparare.

Buna ziua,
In luna decembrie am facut un "Inscris de vanzare-cumparare" pentru un teren.Deoarece parcela cumparata nu era inca intabulata propriu in CF,
i-am platit un avans vanzatorului urmand ca el sa definitiveze actele si pana la data de 27.02.2007 sa ne prezentam la notar pentru a plati restul banilor si
a cumpara parcela.Nu vreau sa-l acuz de rea credinta,el spune la telefon ca in 27 o sa fie la notar,dar daca nu se prezinta?
In contract e specificat ca "pana in 27" sa ne prezentam la notar,nu expres data de 27.
Va rog dati-mi un sfat.
Multumesc,
E.Crina
Cel mai recent răspuns: Gabriela Mihai , Avocat 16:53, 22 Februarie 2007
Daca nu se prezinta, nu prea ai ce face, decat sa-l dai in judecata si sa-ti inapoieze banii dati.

O-ntrebare: cine foloseste terenul in prezent?
Gresit
Cred ca mai bine il dai in judecata iar hot sa tina loc de contract de vanzare cumparare . Nu e mai bine asa?
Inscrisul pe care l-ai facut tu valoreaza antecontract, a.i. ii dai si restul de bani, retii chelt. ce trebuia sa le faca el, suporti tu chelt de vanzare si gata terenul e pe numele tau .
Simplu nu ?:)
Ultima modificare: Luni, 12 Februarie 2007
ContSters30587, utilizator
Cu o tafna orgolioasa:D, trebuie sa recunosc ca ambii amandoi avem dreptate:P
Sunt doua cai din care poate alege.
De ce nu am spus-o si pe cea de a doua: temerea viitorului cumparator plus faptul ca nu a dat toti banii si cred ca nici nu a intrat in posesia bunului.
Mie imi miroase de-o vanzare catre altul#-o; cine nu ar vrea niste banuti acum, la inceput de an?!
Daca e asa cum prevede presimtirea-mi neagra:( ...si a vandut cu acte in regula la altul, nu are la indemana decat cerere privind inapoierea banilor si ... nimic mai mult.
Da, amandoi au dreptate, dar mai vin si eu cu o "bombonica". Cine pe cine trebuia sa informeze oficial despre DATA, ora si notarul la care urma sa se incheie contractul? S-au prevazut aceste lucruri in antecontract? Nu-i suficient sa afirm ca cealalta parte n-a pazit usa notarului/notarilor din oras de la data....pana la data.....(sper sa intelegeti ce vreau sa spun).
Cred ca te gabesti cu presupunerile:D trebuia sa-i spui ca daca vanzatorul a vandut terenul la altul are dreptul (daca nu s-a prevazut altfel in contract) laDUBLUL avansului(conform dreptului comun). Deci iar gresesti cu "inapoierea banilor... si nimic mai mult":P
Si inca una:) fiind vorba de o parcela(cred ca e arabil) nu cred ca pretul e exorbitant a.i. si avansul cred ca e consistent(25-50%) Si... sa dai dublu, sa vrei si profit din asta, =ori s-a pacalit rau prima data, ori a gasit altul sa-i traga o teapa si mai mare;)

Alte discuții în legătură

Cumparare parcela dintr-un teren nedezmembrat inca sorel_789 sorel_789 Buna ziua, V-as ruga sa ma ajutati cu cateva sfaturi/idei : Doresc sa cumpar o parcela de 550mp dintr-un teren mare, de 18500mp. Proprietarii terenului, ... (vezi toată discuția)
Antecontract vanzare cumparare teren raduz raduz Buna ziua. Am incheiat un antecontract de vanzare cumparare (neinregistrat la notar) pt teren arabil de 1500 mp, prin care vanzatorul (eu) primeste avansul ... (vezi toată discuția)
Valabilitate antecontract cumparare casa viorel2rusu viorel2rusu Buna ziua, am un antecontract de cumparare a unui imobil in care sunt precizate urmatoarele: " Prezentul antecontract are valabilitate pana la data ... (vezi toată discuția)