avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 485 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Incadrare carte de munca studii medii in loc de studii ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Incadrare carte de munca studii medii in loc de studii superioare

Buna ziua,

Am si eu o nelamurire legata de incadrarea pe cartea de munca.
Lucrez de mai bine de 7 ani si mereu am fost incadrata pe cartea de munca pe un post cu studii superioare.
In cadrul companiei la care lucrez acum, am fost incadrata ca si Consultant in management. De curand, am fost solicitata sa inlocuiesc un coleg intr-un alt departament pentru un an(Planificare productie), ca si promovare. Numai ca am observat atunci cand am primit actul aditional, ca am fost incadrata pe postul de Programator productie(COR 413204), un post cu incadrare de studii medii. In COR exista un post pentru planificare productie 241302, cu incadrare pe studii superioare.
Care sunt dezavantajele de a fi incadrat pe un post cu studii medii, in loc de studii superioare? Eu una am privit aceasta incadrare ca pe o retrogradare, desi in organigrama firmei ar trebui sa cresc cu un nivel peste 3 luni. Doresc sa le solicit schimbarea pe cartea de munca pe postul pe care l-am gasit eu, insa nu stiu cum sa contraatac declaratiile lor cum ca pe mine nu ma afecteaza incadrarea pe cartea de munca.
Ma puteti ajuta, va rog?
Multumesc
Cel mai recent răspuns: catalina2008 , utilizator 11:24, 11 Aprilie 2010
Daca postul pe care-l ocupati in prezent este preavazut cu studii medii, nu aveti cum sa va opuneti intrucat actul aditional de modificare a functiei a fost semnat.
Numai daca postul pe care-l ocupati era prevazut cu studii superioare, iar angajatorul v-a incadrat pe studii medii atunci ati fi putut contraataca modificarea functiei.

Diferenta este la salariu .. pentru studii medii salariul minim brut este de 720 lei/luna , iar pentru studii superioare salariul minim brut este de 1200 lei/luna.
Nu va afecteaza cu nimic ce scrie in Cartea de Munca, atata timp cat avansarea s-a materializat prin marirea salariului.De altfel, asta va intereseaza, pentru ca la nivelul salariului se platesc toate contributiile, nu la ce scrie in CM, iar in baza acestor cotizatii, sunt calculate pensiile mai tarziu.
Probabil ca noul post sa nu prevada studii superioare, dar sa fie retribuit mai bine.
Multumesc pentru raspunsuri
Pe fisa postului este precizat ca studiile universitare sunt o necesitate(ASE), facultatea pe care am terminat-o eu. Deci postul este prevazut pentru o persoana cu studii superioare.
Cum pot face sa contestez incadrarea cu motive puternice, in afara de orgoliu?
Se poate face o sesizare la ITM , in acest sens .
*sa contest

Alte discuții în legătură

Incadrare in munca oroles2010 oroles2010 Buna ziua! Acum 2 ani si jumatate am fost angajat la o firma pe un post care conform COR nu necesita studii superioare ci studii medii. Dupa un an am fost ... (vezi toată discuția)
Angajare in funtie de studii ioana2122 ioana2122 Daca eu am terminat facultatea, angajatorul este obligat sa ma angajeze pe studii superioare sau poate si pe studii medii??? Momentan lucrez la o societate in ... (vezi toată discuția)
Salariu in functie de studii doryana28 doryana28 Buna ziua, Eu am studii postuniversitare, finalizate in 2008, dar in CIM nu este specificat acest lucru. M-i s-a spus de catre contabila ca nu e nevoie sa ... (vezi toată discuția)