avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 419 soluții astăzi

Conferință avocatnet.ro: Avalanșă de modificări în Codul muncii - analize și detalieri. Tot ce trebuie să știe angajatorii pentru conformare la noua legislație. Rezervă loc și participă → 

Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... angajare in funtie de studii
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

angajare in funtie de studii

Daca eu am terminat facultatea, angajatorul este obligat sa ma angajeze pe studii superioare sau poate si pe studii medii???
Momentan lucrez la o societate in functia de secretara si sunt incadrata pe studii medii, este legal sa iti scrie in CIM nivelul de studii medi chiar daca ai studii superioare???
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 11:37, 29 Ianuarie 2013
Incadrarea cu studii superioare se face in functie de specializarea necesara postului si de conditiile din fisa postului.

Spre exemplu, daca ati terminat Facultatea de Geografie, dar lucrati ca secretara, iar in fisa postului de secretar este pravazuta conditia absolvirii studiilor medii pentru ocuparea functiei, atunci nu este obligatorie incadrarea cu studii superioare.
Multumesc!! si mai am o intrebare....daca mi s-a facut act aditional si pentru functia de inspector de resurse umane este obligat sa ma plateasa ptr 2 functii?? exista un anume procent din salariu pentru cumulul de functii???
ioana2122

Angajatorul nu are nicio astfel de obligatie, mai ales in sectorul privat ... chiar daca v-ar angaja pe un post ce necesita studii superioare, salariul minim brut care vi-l poate oferi este salariul minim brut pe economie.

In actul aditional trebuia mentionat si daca primiti sau nu salariul ... sau verificati in ccm la nivel de unitate sau in reg.intern daca se acorda spor pentru cumulul de functii.
Ultima modificare: Marți, 29 Ianuarie 2013
Cornel Vasile, Consilier juridic
eu lucrez la o societate cu capital de stat...
Ultima modificare: Marți, 29 Ianuarie 2013
ioana2122, utilizator
Si mai am o intrebare daca nu este deja prea mult.....pentru cei incadratii in functia de conducator auto este necesar sa aibe permis de conducere profesionist sau se poate si cu categoria b????

Alte discuții în legătură

Absolvent de facultate adriana totan adriana totan Buna ziua, As vrea sa stiu si eu ce trebuie sa faca un absolvent de facultate, sau mai bine spus, ca sa i se modifice functia si salariul, ce reguli se ... (vezi toată discuția)
Incadrare carte de munca studii medii in loc de studii superioare catalina2008 catalina2008 Buna ziua, Am si eu o nelamurire legata de incadrarea pe cartea de munca. Lucrez de mai bine de 7 ani si mereu am fost incadrata pe cartea de munca pe un ... (vezi toată discuția)
Incadrare salariala gabbyy gabbyy Buna ziua, sunt secretara in cadrul unui birou si tocmai mi i s a redus salariul pentru angajat cu studii medii deoarece mi i s a comunicat ca in postul de ... (vezi toată discuția)