avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 638 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... salariu in functie de studii
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

salariu in functie de studii

Buna ziua,

Eu am studii postuniversitare, finalizate in 2008, dar in CIM nu este specificat acest lucru. M-i s-a spus de catre contabila ca nu e nevoie sa aduc copii dupa studii pentru ca ma incadrez. Precizez ca pe cartea de munca aveam pana in martie, inclusiv, 1305 lei; de la 1 aprilie salariul s-a micsorat la 720 pe cartea de munca. Din 22 mai 2009, mi-am facut lichidarea la zi, pentru ca pe luna aprilie 2009 am luat 300 lei salar. Vreau sa stiu daca pe baza studiilor mai pot face ceva?
Cel mai recent răspuns: Samoila Georgeta P.F.A. , Consilier juridic 20:30, 1 Iunie 2009
Buna ziua ,
ce functie de incadrare aveti ?
Salariul se stabileste functie de cerintele postului si nu de studiile pe care le are persoana .
Deci daca ati lucrat pe un post care nu necesita studii superioare , incadrarea a fost facuta corect .
In contractul individual de munca nu se trec studiile . Acestea pot fi trecute in carnetul de munca si depuse la dosarul de personal al unitatii

Andreea :))
Ultima modificare: Duminică, 31 Mai 2009
H.R. SUPORT , Consultant resurse umane
Domnul consultant HRS stie ce spune. Faptul ca ati fost angajat pe un post care nu necesita studii superioare iar Dvs intre timp v-ati finalizat studiile nu obliga pe patron sa va acorde salariu de studii superioare. Poate doar la stat tine figura, dar chiar si acolo tine de bunavointa departamentului de resurse umane de a va schimba incadrarea conform ultimelor studii.
1. Salarizarea personalului se face tinand seama de studiile necesare pentru postul respectiv, studiile conditionate de angajator.
2. Adica, studiile nu ineamna, neaparat si majorarea salariului.
3. Daca postul ocupat de dvs. este prevazut cu studii medii iar dvs. aveti studii superioare, angajatorul nu poate fi obligat sa va plateasca cu salariu conform studiilor dvs.
4. Dvs. puteti accepta sa lucrati pe un post ce necesita studii inferioare pregatiii dvs. (cu salariul corespunzator) sau puteti sa va cautati alt loc de munca corespunzator pregatirii dvs.
5. In CIM nu se specifica studiile salariatului ci numai functia.
6. Micsorarea salariului nu se putea face dacat prin incheierea unui act aditional la CIM, act semnat si de dvs.
7. Daca aveti dubii faceti o sesizare la ITM si in urma controlului vi se va da un raspuns.
8. Daca raspunsul de la ITM va este favorabil (adica aveti de primit bani), il puteti da in judecata pe angajator. termenul de prescriptie este de 3 ani de la data nasterii dreptului.
In CIM sunt incadrata ca reprezentant vanzari.
doryana28 a scris:

In CIM sunt incadrata ca reprezentant vanzari.

Reprezentant vanzari este o functie care nu necesita studii superioare. La agent de vanzari este posibil sa fie clauza contractuala ca slariul este minim pe economie + bonus din vanzari. De obicei asa se practica. Daca intr-o luna agentul de vanzari nu vinde nimic nu primeste nimic inafara de salariul minim pe economie, si acesta in functie de orele pontate. Cititi cu atentie contractul de munca si abia dupa aceea, incercati sa vorbiti cu conducerea abia dupa aceea mergeti la ITM.
Multa bafta pe mai departe!

Alte discuții în legătură

Inregistrare cim AndreiTimi AndreiTimi Buna seara, Am si eu o intrebare. Daca firma este cu capital privat pot inregistra la ITM un contract de munca pentru un angajat cu codul COR 213904 ... (vezi toată discuția)
Cod incadrare functie Cocollino Cocollino Buna, Imi poate spune cineva va rog, care este codul pt functia de Specialist Suport (Telecomunicatii)? Daca este incadrare pe studii medii sau superioare ... (vezi toată discuția)
Carte de munca pt administrator?? OANA GORAN OANA GORAN am auzit ca iar au intervenit modificari la legea 31. daca are cineva nr de monitor sau nr actului modificator, va rog sa ma luminati si pe mine. mai mult, ... (vezi toată discuția)