avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 494 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... concubinaj
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

concubinaj

Mama mea este in concubinaj cu un barbat de aproximativ 10 ani. Apartamentul in care locuim impreuna este achizitionat cu foarte multi ani in urma de catre mama mea si tatal meu natural(care a decedat). Normal, in apartament au fosta facute unele imbunatatiri si s-au cumparat anumite lucruri. As dori sa stiu daca concubinul mamei mele are drept la apartament sau numai la ce a fost achizitionat de catre ambii "concubini". Ce mai e de spus este faptul ca apartamentul este in continuare pe numele tatalui decedat, nefiind facuta taxa de succesiune!
Cel mai recent răspuns: luiza2008 , utilizator 11:24, 11 Aprilie 2010
Concubinul nu are cum sa aibe drept asupra apartamentului, nici daca era pe numele mamei.Eventual poate ridica pretentii la bunurile mobile.
Orim, ar fi de preferat sa faceti succesiunea de pe urma tatalui, nu va afecta cu nimic un eventual partaj cu concubinul.
Concubinul mamei dvs. are dreptul doar la bunurile mobile dobandite impreuna cu mama dvs. si posibil, in masura in care a contribuit si poate dovedi acest lucru, la contravaloarea imbunatatirilor aduse imobilului.
Titulari ai dreptului de proprietate asupra imobilului sunteti dvs. si mama dvs. in calitate de mostenitori legali, insa, va trebui sa dezbateti succesiunea de pe urma defunctului dvs. tata.
La noi concubinajul nu este reglementat inca, ca o comunitate de bunuri ,ca intre sot si sotie.
Astfel,concubinul mamei nu va avea nici un drept asupra acestui apartament,ci doar un drept de creanta asupra eventualelor imbunatatiri pe care le-a adus imobilului.Bineinteles ca acest fapt trebuie dovedit.
Ultima modificare: Duminică, 11 Aprilie 2010
luiza2008, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Concubinaj PUFACONT PUFACONT Va rog sa ma ajutati in urmatoarea problema; Mama a decedat, in prezent tata este in concubinaj cu o persoana dupa cinci ani de concubinaj persoana are ... (vezi toată discuția)
Mostenire marinica71 marinica71 buna!ma numesc marian si am o nelamurire:mama mea a decedat in 1992 .in timpul casatoriei cu tatal meu au achizitionat un apartament.din 1997 pana in 1999 ... (vezi toată discuția)
Concubinaj cristianpopa cristianpopa Buna seara Va rog sa ma ajutati intr-o problema delicata. Parintii mei au trait in concubinaj timp de aproape 40 de ani,si au rezultat 2 copii pe care iau ... (vezi toată discuția)