avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 538 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... concubinaj
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

concubinaj

Buna seara
Va rog sa ma ajutati intr-o problema delicata.
Parintii mei au trait in concubinaj timp de aproape 40 de ani,si au rezultat 2 copii pe care iau crescut cu mare grija si tandrete.Pe perioada convetuirii,mai exact mama a primit de la intreprinderea la care lucra ,un apartament cu 2 camere ,ulterior dupa ani '90 a fost cumparat de ambi parintii ,dar pe numele ei in care am locuit cu totii in ia.Pe parcursul anilor sau facut imbunatatiri in apartament pe cheltuiala lor cu putinul pe care l-au avut.Mentionez ca noi,copii purtam numele tatalui.Intre timp unul din copii sa casatorit si traieste impreuna cu familia intemeiata in alta casa al lor.Cum ironia sortii nu te anunta,mama a decedat pe neasteptate.Acum stau in apartamentul mamei impreuna cu tata.Intrebarea mea este:
1.Tata-l meu are dreptul la apartament prin succesiune,sau cine are dreptul cand se face succesiunea.
2.Nu se poate trece apartamentul pe numele tatalui cu acordul ambilor copii?
Cel mai recent răspuns: MARTA SIMONA PETRE , Avocat 21:30, 20 Aprilie 2010
Cei 2 copii sunt succesorii mamei, nu si concubinul. Trebuie sa dezbateti succesiunea, apoi faceti ce doriti cu partea dvs .
buna seara.
aparatmentul este bunul propriu al mamei.
dvs, copiii,puteti solicita dezbaterea succesiunii.
tatal dvs poate invoca cel mult un drept de creanta, pe care dvs sa il recunoasteti si ulterior sa faceti un act de dare in plata.
Ultima modificare: Marți, 20 Aprilie 2010
ContSters97658, utilizator
Copii sunt ai ambilor parinti
Numai cei doi copii au dreptul la imobilul respectiv, pentru ca bunul a fost achizitionat pe numele mamei dvs. iar calitatea sa a fost de bun coachizit si nu de bun comun asa cum ar fi fost in cazul incheierii unei casatorii si apoi a achizitiei.
Prin urmare fiecare va avea o cota de 1/2, iar sa vindeti impreuna imobilul tatalui, nu va sfatuiesc.Cata vreme exista intelegere intre dvs. si tatal dvs. nu vad nici o problema in a ramane in acte dvs. si fratele sau sora.
In caz de nu se face succesiunea,ce se poate intampla?

Alte discuții în legătură

Succesiune apartament educatoarea educatoarea Buna seara, in urma decesului mamei mele in 2007, a ramas un apartament de 47 mp.Nu am facut succesiunea inca. Sunt singura mostenitoare, am un fiu de 32 de ... (vezi toată discuția)
Cum se imparte mostenirea? petrisormicolae1 petrisormicolae1 Buna ziua. Mama mea a fost casatorita. Are 2 copii din casnicia anterioara. A divortat si s-a casatorit cu tatal meu. Casnicie din care am rezultat doar eu. ... (vezi toată discuția)
Mostenire stefan70 stefan70 Buna ziua.Tatal meu a murit acum 4 ani, iar acum trebuie sa dezbatem mostenirea, adica un apartament si bunurile. Mentionez ca santem 2(doi) frati si mama ... (vezi toată discuția)