avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 439 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... CONCUBINAJ
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

CONCUBINAJ

Va rog sa ma ajutati in urmatoarea problema;
Mama a decedat, in prezent tata este in concubinaj cu o persoana dupa cinci ani de concubinaj persoana are dreptul la gospodaria parintilor mei? mentionez ca impreuna un au construit nimic in gospodarie. Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: Ana-Maria Dutescu , Avocat 11:32, 30 Septembrie 2010
buna ziua.
nu are dreptul nici dupa 1 an, nici dupa 5 ani de concubinaj.
va sfatuiesc sa dezbateti succesiunea de pe urma mamei.
Evident ca nu are nici un drept; este bine insa sa solicitati odata cu deschiderea succesiunii si un inventar al masei succesorale dupa mama Dv.Sa aveti in vedere ca din lasamintul succesoral al mamei Dv. , sotul, respectiv, tatal are doar 1/4 parte iar restul este al Dv. ( eventual impreuna cu fratii si surorile- daca aveti).Exista pericolul sa fiti prejudiciat prin disparitia unor bunuri mobile sau ca tatal Dv. sa faca acte cu titlu gratuit din bunurile comune.
In prezent concubina nu are drept la nimic, pot sa treaca si 100 de ani, doar daca tatal dvs. se hotaraste sa se casatoreasca cu ea, atunci va avea drept la mostenirea tatalui dvs.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Concubinaj kappawear kappawear Mama mea este in concubinaj cu un barbat de aproximativ 10 ani. Apartamentul in care locuim impreuna este achizitionat cu foarte multi ani in urma de catre ... (vezi toată discuția)
Uzufruct msavu msavu mama mea a stat in concubinaj cu un barbat .el i-a vandut ei apartamentul sau printr-un contract de vanzare-cumparare cu uzufruct viager .Dupa 10 ani mama a ... (vezi toată discuția)
Succesiune neefectuata seph0ra seph0ra Buna ziua, Problema mea este urmatoarea: tatal meu a murit in urma cu 7 ani. Mama si-a gasit pe altcineva care s-a mutat in apartamentul ei si al tatalui. ... (vezi toată discuția)