avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 518 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Recuperare bani retinuti abuziv
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Recuperare bani retinuti abuziv

Buna ziua,
Din cauza tevilor comune infundate, nu am caldura in bucatarie. Am facut cerere pentru reducerea platii la intretinere, dar mi-a fost refuzata. Este posibil sa recuperez banii ce mi-au fost retinuti ani de zile pentru un serviciu care nu mi-a fost furnizat? Pot cere daune? Daca da, ce trebuie sa fac?
Multumesc.
Cel mai recent răspuns: elga50 , moderator 09:37, 9 Mai 2010
Nu mai recuperati nimic, aveati posibilitatea si obligatia ca pe timpul verii sa procedati la scimbarea tevilor si spalarea caloriferelor.
Iar daca aveti repartitoare, oricum ati platit cat ati consumat.
Am schimbat toate tevile! Si, cum spuneam, sint tevile comune (verticale, coloanele) ale blocului.
Ultima modificare: Duminică, 11 Aprilie 2010
adela15, utilizator
Pai daca sunt tevile comune inseamna ca si ceilalti vecini au platit si nu au avut caldura, nu numai dv. Trebuia sa discutati in asociatie, sa strangeti bani si sa inlocuiti coloanele comune.
E ca si cum acea coloana nu ar exista din constructie, iar dv si vecinii platiti caldura care vine pe coloanele din celelalte camere.
Daca, sa presupunem, ca vi s-ar calcula dv, ar trebui sa se recalculeze tuturor. Ar creste costul pentru incalzirea celorlalte camere pentru ca factura de la furnizor trebuie acoperita.
Singura solutie rationala este de a repara sursa defectiunii, nu de a recalcula efectele ei.
Faceti o propunere in scris conducerii asociatiei si insistati, pe timpul sezonului fara caldura, ca sa inlocuiasca teava verticala pe toata coloana de la bucatarie. Este una din atributiile asociatiei, de a repara si inlocui infrastructura comuna acolo unde ea nu functioneaza.
De ani de zile ii bat la cap (verbal si scris) si nu fac nimic. Administratoarea se fereste de mine si presedintele ma duce cu vorba. (vezi
www.avocatnet.ro/content/for... ).
Nu mai stiu ce sa fac!!

Alte discuții în legătură

Admin/presedinte refuza sa rezolve lipsa de caldura adela15 adela15 Acum citiva ani vecinul de dedesubt si-a pus centrala proprie. De atunci nimeni de pe coloana nu mai are caldura in bucatarie. Banuiesc ca s-a infundat sau ... (vezi toată discuția)
Probleme incalzire cerul cerul Locuiesc intr-o garsoniera.2 din 3 coloane de agent termic nu functioneaza(la baie si la bucatarie este rece).Am fost la presedintele asociatiei de locatari si ... (vezi toată discuția)
Plata caldura pentru tevi care traverseaza apartamentul+parti comune patrichi_stefan patrichi_stefan Buna ziua. Apartamentul meu este debransat de la sistemul centralizat de incalzire.(dalkia Iasi este furnizorul). Inteleg din cateva discutii citite anterior, ... (vezi toată discuția)