Sunt mama a doi copii,in urma cu un an am divortat de tatal lor acesta renuntand la drepturile asupra minorilor in favoarea mea.As dori daca se poate sa-i trec si pe ei pe numele meu avut inaintea casatoriei,mentionez ca eu am trecut deja la numele avut anterior.Va multumesc.:)
Copiii vor purta numele tatalui, asa cum s-a specificat in certificatul de nastere al acestora. Chiar daca a renuntat la incredintarea lor in favoarea dvs. probabil ca le plateste pensie de intretinere. Copiii nu pot lua numele Dvs. decat poate la majorat dupa ce vor face atunci, ca majori, demersurile necesare pentru obtinerea oricarui nume vor vrea. Pana atunci, bun sau rau...vor purta numele tatalui.
Cu stima,
av. M.Hornea
:sorry:mersi mult!Regret foarte mult deoarece copii nu merita sa-i poarte numele,divortul s-a finalizat in martie anul trecut iar el nu i-a mai vazut de la sfarsitul lui martie2009,nu mai vorbim de ajutor financiar sau macar un telefon de ziua lor de nastere.:(,asta e..
Daca nu plateste pensia de intretinere fixata de instanta timp de doua luni consecutiv, puteti face plangere penala pentru abandon de familie. Chiar daca nu are venituri, tot trebuie sa plateasca 1/3 din venitul minim pe economie. Si copii trebuie sa traiasca, indiferent daca vrea sau nu sotul.Sper ca odata cu divortul s-a fixat si pensia de intretinere.
Si tatal ,ca si mama ,are obligatia de intretinere, iar niste bani in plus pentru copii nu va vor strica.
Succes.
av. M.Hornea
S-a fixat intradevar pensia de intretinere de 100ron/copil dar anul trecut nu a platit deloc ,abia anul acesta a inceput sa depuna in contul deschis de mine dupa ce l-am avertizat ca voi deschide actiune judecatoreasca,binenteles plateste doar pe anul acesta nu retroactiv.