avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1667 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... pot sa trec copii pe numele meu?
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

pot sa trec copii pe numele meu?

Sunt mama a doi copii,in urma cu un an am divortat de tatal lor acesta renuntand la drepturile asupra minorilor in favoarea mea.As dori daca se poate sa-i trec si pe ei pe numele meu avut inaintea casatoriei,mentionez ca eu am trecut deja la numele avut anterior.Va multumesc.:)
Cel mai recent răspuns: julia_iulia13 , utilizator 18:26, 12 Aprilie 2010
Acest lucru nu este posibil.
Copiii vor purta numele tatalui, asa cum s-a specificat in certificatul de nastere al acestora. Chiar daca a renuntat la incredintarea lor in favoarea dvs. probabil ca le plateste pensie de intretinere. Copiii nu pot lua numele Dvs. decat poate la majorat dupa ce vor face atunci, ca majori, demersurile necesare pentru obtinerea oricarui nume vor vrea. Pana atunci, bun sau rau...vor purta numele tatalui.
Cu stima,
av. M.Hornea
Ultima modificare: Luni, 12 Aprilie 2010
Mihaela Hornea, Avocat
:sorry:mersi mult!Regret foarte mult deoarece copii nu merita sa-i poarte numele,divortul s-a finalizat in martie anul trecut iar el nu i-a mai vazut de la sfarsitul lui martie2009,nu mai vorbim de ajutor financiar sau macar un telefon de ziua lor de nastere.:(,asta e..
julia_iulia13, utilizator
Daca nu plateste pensia de intretinere fixata de instanta timp de doua luni consecutiv, puteti face plangere penala pentru abandon de familie. Chiar daca nu are venituri, tot trebuie sa plateasca 1/3 din venitul minim pe economie. Si copii trebuie sa traiasca, indiferent daca vrea sau nu sotul.Sper ca odata cu divortul s-a fixat si pensia de intretinere.
Si tatal ,ca si mama ,are obligatia de intretinere, iar niste bani in plus pentru copii nu va vor strica.
Succes.
av. M.Hornea
S-a fixat intradevar pensia de intretinere de 100ron/copil dar anul trecut nu a platit deloc ,abia anul acesta a inceput sa depuna in contul deschis de mine dupa ce l-am avertizat ca voi deschide actiune judecatoreasca,binenteles plateste doar pe anul acesta nu retroactiv.
julia_iulia13, utilizator

Alte discuții în legătură

Intretinere pentru un "parinte" COSMINA L. COSMINA L. Nu stiu daca v-ati mai confruntat cu aceasta problema, pentru ca eu nu am mai intalnit un caz asemanator. De curand am primit o citatie prin care sotul meu ... (vezi toată discuția)
Minori de 10 si 12 ani - tagaduire paternitate / decadere din drepturi un astfel de parinte Delia1978 Delia1978 Buna ziua ! Sunt o mama divortata cu 2 copii , de 10 si 12 ani, care mi-au fost incredintati prin sentinta in 2010. De atunci sunt in procese cu fostul sot(pt ... (vezi toată discuția)
Buna ziua fratele meu e in divort cu sotia,din cauza ca nu s ... hanah hanah Buna ziua Fratele meu e in divort cu sotia,Din cauza ca nu s au inteles dureaza mult.Ea a plecat de acasa de aproape un an deoarece avea amant si a vrut sa ... (vezi toată discuția)