avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 2047 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Latime minima teren pentru constructie
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Latime minima teren pentru constructie

Salutare.
Am citit cateva posturi care se asemanau cu ceea ce urmeaza sa va intreb dar tot nu sunt convins de ceea ce am citit.
Am un teren intravilan.Pe acest teren este construita o casuta mica...o camera sau 2...Latimea acestui teren este de 7 m.Unul din vecini are casa lipita de a mea.
Intrebare:Daca eu demolez casa aceea mica...mai pot sa construiesc pe teren o alta casa.??Spune ceva legea in privinta latimii minime a terenului?

Va multumesc frumos.
Cel mai recent răspuns: alig171 , utilizator 21:43, 13 Aprilie 2010
Regulament general de urbanism
din 27/06/1996
Secţiunea a IV-a
Reguli cu privire la forma şi dimensiunile terenului
şi ale construcţiilor
ARTICOLUL 30
Parcelarea
------------
(2) Autorizarea executării parcelărilor, în baza prezentului regulament, este permisă numai dacă pentru fiecare lot în parte se respectă cumulativ următoarele condiţii: a) front la stradă de minimum 8 m pentru clădiri înşiruite şi de minimum 12 m pentru clădiri izolate sau cuplate;
b) suprafaţa minimă a parcelei de 150 m2 pentru clădiri înşiruite şi, respectiv, de minimum 200 m2 pentru clădiri amplasate izolat sau cuplate;
c) adâncime mai mare sau cel puţin egală cu lăţimea parcelei.
(3) Sunt considerate loturi construibile numai loturile care se încadrează în prevederile alin. (2).
Cam complicat cu numai 7 metri.
da, dar depinde si de obiceiul locului.. e minim de 12 ml.. are valoare orientativa si nu se aplica intotdeuna
in cartierul unde am cumparat terenul majoritatea au teren de 7 m la strada cu case facute probabil cu foarte multi ani in urma.Si eu am o casuta acolo deja facuta..mai degraba o cocioaba...si vreau sa demolez si sa fac alta constructie

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Autorizatie constructie casa marius_tudora marius_tudora Buna ziua, Am si eu o dilema... tocmai ce am mostenit un teren in Ramnicu Valcea si sunt interesata sa stiu daca pot construi o casa pe acest teren. Are o ... (vezi toată discuția)
Autorizatie constructie case jten jten Se poate obtine pe cale legala certificatul de urbanism pentru un teren cumparat in 2010, inainte de modificarea regulamentului general de urbanism care ... (vezi toată discuția)
Teren intravilan ContSters135021 ContSters135021 As vrea sa stiu si eu daca este vreo lege scrisa in care un teren intravila nu poate fi mai mic de 12 ml la strada? (vezi toată discuția)