avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 711 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Autorizatie Constructie Casa
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Autorizatie Constructie Casa

Buna ziua,

Am si eu o dilema... tocmai ce am mostenit un teren in Ramnicu Valcea si sunt interesata sa stiu daca pot construi o casa pe acest teren.
Are o deschidere la strada de 11,1 m iar in spate 12.75m cu o suprafata de 253mp, cu calcan pe o parte. In Cartea Funciara acest lot apare: Curti-Constructii.
Acum cu noua lege a urbanismului deschidere minima pentru a construi este de 12mm???
Nelamurirea mea este ca aceasta lege se refera loturile noi sau si cele vechi (existente) ?? Ce se intampla cu loturile existente????

Inca nu am mers la primarie pentru a cere certificatul de urbanism.

Multumesc

ARTICOLUL 30
Parcelarea
------------
(2) Autorizarea executării parcelărilor, în baza prezentului regulament, este permisă numai dacă pentru fiecare lot în parte se respectă cumulativ următoarele condiţii:
a) front la stradă de minimum 8 m pentru clădiri înşiruite şi de minimum 12 m pentru clădiri izolate sau cuplate;
b) suprafaţa minimă a parcelei de 150 m2 pentru clădiri înşiruite şi, respectiv, de minimum 200 m2 pentru clădiri amplasate izolat sau cuplate;
c) adâncime mai mare sau cel puţin egală cu lăţimea parcelei.
(3) Sunt considerate loturi construibile numai loturile care se încadrează în prevederile alin. (2).
Cel mai recent răspuns: marius_tudora , utilizator 00:58, 22 Aprilie 2016
~ Conținut șters la cerere ~

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cum pot construi pe teren de 11 m deschidere Catalin185 Catalin185 Buna ziua. Intentionez sa achizitionez un teren cu deschiderea de 11 m, pentru a construi o casa, dar din cate am inteles as fi limitat de lege la o ... (vezi toată discuția)
Autorizatie constructie case jten jten Se poate obtine pe cale legala certificatul de urbanism pentru un teren cumparat in 2010, inainte de modificarea regulamentului general de urbanism care ... (vezi toată discuția)
Teren deschidere mica ioanagiurgiu ioanagiurgiu Buna, Detin un teren intravilan cu deschidere de 10.6 m. In incercarea de a obtine autorizatie de constructie mi s-a spus ca nu pot construi decat pe ... (vezi toată discuția)