avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 143 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... somajul dupa perioada de proba
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

somajul dupa perioada de proba

Mai aveam 3 luni de somaj in urma absolvirii facultatii,am fost angajata pe perioada nedeterminata cu perioada de proba.Daca in perioada de proba angajatorii vor dorii incetarea contractului voi beneficia in continuare de somaj?
Daca da cum va trebui sa procedez? Sunt interesata de acest drept. Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: ContSters118604 , utilizator 11:05, 28 Aprilie 2010
Continuati cu cele trei luni ramase. Va adresati agentiei locale.
Incetarea c.i.m. in baza art.31 alin.4 ind.1 C.mun. da dreptul fostului salariat sa beneficieze de somaj, bineinteles cu conditia de a avea si stagiu minim de cotizare de 12 luni in ultimele 24 de luni premergatoare datei depunerii cererii.
Ultima modificare: Miercuri, 14 Aprilie 2010
Cornel Vasile, Consilier juridic
Am somaj ca urmare a studiilor.am intrerup somajul, am dus adeverinta de angajare la AJOFM. Dar daca in perioada de proba nu corespund cerintelor sefilor si inceteaza contractul,mai pot beneficia de cele 3 luni de somaj ramasr?
Continuati cu cele trei luni ramase
Am sunat la Ajofm si mi-s-a spus ca daca am incheiat contract pe perioada nedeterminata daca in perioada de proba angajatorii vor dorii incetarea contractului nu voi mai putea relua somajul Este adevarat?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Somaj cornelia36 cornelia36 Buna ziua! Se poate relua indemnizatia de somaj dupa expirarea perioadei de proba dintr-un contract de munca cu perioada nedeterminata?Mentionez ca am ... (vezi toată discuția)
Am fost dat afarã în perioada de probã și nu pot relua șomajul. ce este de fãcut? razvalex razvalex buna ziua! fiind in somaj am fost angajat pe o perioada nedeterminata cu perioada de proba de 90 zile , dupa perioada de proba am fost dat afara fara ... (vezi toată discuția)
Angajare pe perioada determinata iliemailat iliemailat recent am fost angajat la o s.c. pe perioada de trei luni (Perioada de proba). dupa expirarea celor trei luni, mai au dreptul cei de la conducerea sc sa-mi ... (vezi toată discuția)