avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 157 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... valabilitate testament
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

valabilitate testament

buna ziua,
va rog sa ma ajutati cu o informatie legata de valabilitatea unui testament autentificat.persoana care lasa prin testament are 73 de ani(reprezinta un impediment) detine 1/2 dintr-un apartament si nu are copii sau sot. are o sora si 4 nepoti de frati si surori si doreste sa lase jumatea ei de apartament unuia dintre nepoti. care sunt sansele sa poata primii bunul lasat prin testament si sa nu fie atacat de ceilalti 3 nepoti?

va multumesc anticipat
Cel mai recent răspuns: ilemile , utilizator 16:52, 14 Aprilie 2010
buna ziua .
indicat ar fi in acest caz , ca domnul care doreste sa incheie acel testament, sa se adreseze unui birou notarial pt. redactarea si autentificarea acestui act .
de asemenea, as recomanda sa existe o adeverinta medicala privind deplinatatea facultatilor mentale a testatorului .

Are toate sansele.
toate sansele.. nepotii daca sunt nepotid e frati sau sora nu pot ataca testamentul ptr ca nu sunt rezervatari
daca nu are mostenitori rezervatari (copii, parinti sau sot supravietuitor) o persoana poate dispune prin testament de tot patrimoniul. Procedura de urmat este cea data de roxanel.
Fratii si surorile defunctului, precum si descendentii din frati si surori, nu sunt mostenitori rezervatari, astfel ca nu au dreptul sa ceara reductiunea liberalitatilor. Concluzia e ca nu pot ataca testamentul, daca testatorul a fost in deplinatatea facultatilor mintale.

Alte discuții în legătură

Testament legalizat para24 para24 Va rog sa ma ajutati si pe mine cu un raspuns daca se poate. Este vorba de o matusa (sora cu bunica mea) care nu are copii si numai o nepoata dupa frati (mama ... (vezi toată discuția)
Intocmire testament tudor_11 tudor_11 buna ziua.doi batrani, sot si sotie vor sa cumpere un apartament, urmand sa lase fiului meu apartamentul prin testament, dansii nu au avut copii, vreau sa ... (vezi toată discuția)
Drepturile asupra unui testament in care sunt implicati si alti membrii ai familiei ContSters215993 ContSters215993 Problema mea este urmatoarea: am grija de o batranica a carui sot a murit in urma cu 15 ani. Aceasta doreste ca dupa moartea dumneaei apartamentul sa-mi revina ... (vezi toată discuția)