Filtrează articole după
Explicăm Legislația
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

respingerea actiunii de insolventa

stie cineva cum sau in ce conditii se poate respinge in instanta o actiune de insolventa
Cel mai recent răspuns: babeo , utilizator 08:36, 24 Februarie 2007
simplu.
faci dovada ca nu esti in insolventa.
este vorba despre o societate care a facut actiune de executare silita si care a deschis si actiune de insolventa de plata dar care are un contract in care se stipuleaza ca crediteaza debitorul cu suma X cu toate acestea debotorului i-a fost deschisa actiunea de insolventa.

este vorba despre o societate care a facut actiune de executare silita si care a deschis si actiune de insolventa de plata dar care are un contract in care se stipuleaza ca crediteaza debitorul cu suma X cu toate acestea debotorului i-a fost deschisa actiunea de insolventa.

Deci trebuie sa inteleg ca s-a declansat executarea silita impotriva debitorului in baza unui titlu executoriu care provine din ce : somatie de plata, actiune in pretentii,etc. ?
Creditorul tau cind a introdus actiunea privind procedura insolventei ? Anterior inceperii executarii silite sau ulterior ?
Aceasta procedura s-a declansat pe aceeasi creanta pe care s-a inceput executarea silita ?

Cind s-a incheiat acest contract de creditare al debitorului cu suma X ?
contractul de vinzare cumparare intre furnizor si beneficiar a fost facut in urma cu 8 luni in care la una din clauze se stipuleaza ca furnizorul adica creditorul , crediteaza pe beneficiar cu marfa in valoare de 40.000 lei.beneficiarul i-a dat bilete la ordin care nu le-a onorat creditorul le-a investit cu executare silita.La ceva timp dupa ce s-au bagat la investire sau chiar in acel timp creditorul a facut si aceasta actiune de insolventa impreuna cu actiune penala pentru inselaciune si legea cec-urilor.TOATE ACESTE poceduri sunt deschise pentru si pe aceeasi creanta.Contractul de creditare nu s-a incheiat pentru ca acest creditor nu la reziliat sau sa faca ceva in acest sens.executarea silita s-a declansat din acele bilete la ordin care au fost investite cu formula executorie.multumesc pentru sfaturi.ma intereseaza cum pot sa-i resping aceasta actiune de insolventa?
Dovediti ca nu va aflati in insolventa, prin achitarea creditului.
Cred ca asta e si motivul pentru care creditorul a procedat astfel: poate-poate va achitati datoria.X-(

Alte discuții în legătură

Bilet la ordin refuzat Cristianna Cristianna Buna ziua!Ce pot face in cazul in care un bilet la ordin a fost refuzat din lipsa de disponibil?Multumesc (vezi toată discuția)
Bo avalizat ancut75 ancut75 Buna ziua, Am contractat in 2009 o linie de credit pentru dezvoltarea societatii, bani pe care i am folosit pentru avans la un camion - cred sa pot demonstra ... (vezi toată discuția)
Bilet la ordin emis de o firma care a fost inchisa carami carami Am urmarit temele legate de bielete la ordin emise fara acoperire. Sper sa nu fi repetat subiectul aici, imi cer scuze daca s-a vorbit deja de asta. E vorba de ... (vezi toată discuția)