avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 659 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme privind insolvenţa, ... Cerere numire alt administrator judiciar
Discuție deschisă în Probleme privind insolvenţa, lichidarea judiciară şi falimentul

Cerere numire alt administrator judiciar

Ma aflu in situatia de a face o cerere catre instanta pentru numire alt administrator judiciar in temeiul art.19 alin.2 indice 1 din Legea 85. Nu am mai facut pana acum si, din pacate legea nu m-a lamurit. Rog frumos, cine a facut o astfel de cerere, cu succes, sa imi raspunda la urmatoarele intrebari:
1 - cererea se face la dosarul de insolventa, la instanta sau prin Buletin?;
2 - daca fac cererea la instanta, trebuie sa o public si in Buletin pentru a se lua cunostinta de ea si a se inregistra eventualele contestatii?;
3 - cererea o pot face in orice moment al procedurii?;
4 - in ce termen se judeca, cu citare/fara citare?;
5 - de cand intra in vigoare hotararea judec. sindic?
Multumesc!
Cel mai recent răspuns: andabej , utilizator 09:18, 16 Aprilie 2010
Buna dimineata.
Cererea se face la instanţă-se depune la grefă,se stabileşte un termen,are loc dezbaterea,cu citarea prealabilă a părţilor .După dezbatere se dă o decizie de aprobare sau nu a cererii.Abia după aceea se publică în BPI.
Hotărârea judecătorului sindic intră în vigoare de la data rămânerii definitive.
Trebuie să aveţi motive temeinice pentru schimbarea administratorului judiciar,eventual cu prezentarea de materiale de probă în acest sens.
Sunt un creditor cu peste 50 %, art.19 alin.2 indice 1 nu spune de motive temeinice.... Eu vreau sa nu confirm administratorul provizoriu si sa pun un altul.
in orice moment al procedurii.
hotararile sindicului sunt definitive, deci 'intra in vigoare' de la data pronuntarii/comunicarii.
emiti decizia, o publici in buletin si o depui la dosarul cauzei; trebuie sa treaca 3 zile (libere) de la data publicarii pentru contestatii. daca se fac contestatii - se urmeaza procedura de la art. 19 alin. 3; daca nu se fac - art. 11 d).
Buna seara.
Nu sunt chiar definitive decizile judecatorului sindic, sunt supuse recursului . Art.12(1) din lege.
Ultima modificare: Joi, 15 Aprilie 2010
Marius Bote, Practician in insolventa
hotararile supuse doar recursului sunt definitive, dar nu irevocabile.
hotararile date cu drept de apel sunt nedefinitive.

asta zice codul de procedura civila.

Alte discuții în legătură

Schimbare lichidator iulianavoicu iulianavoicu cererea de schimbare lichidator se depune direct la registratura la tribunal, sau trebuie intai depusa o copie in BPI ?? (vezi toată discuția)
Contestatie tabel preliminar de creante Novaku Novaku Am formulat o contestatie la tabel deoarece administratorul judiciar nu mi-a admis creanta. As dori sa stiu daca hotararea pronuntata de catre instanta in urma ... (vezi toată discuția)
Inlocuirea administratorului judiciar provizoriu Lipi Lipi Cine poate hotari inlocuirea administratorului judiciar provizoriu? Creditorii care detin impreuna mai mult de 50% din totalul masei credale? Eu asa inteleg ... (vezi toată discuția)