avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 321 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... diferenta intre CF si realitate
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

diferenta intre CF si realitate

Am si eu o problema cu un teren cumparat acum cativa ani.
Terenul are 2000 mp inscrisi in CF, din care momentan am 1821 mp, vecinul a cumparat 1900 mp (in CF) avand momentan 2200 mp.
Am deschis un proces, vine domnu' expert judiciar, face masuratorile, constata ca eu am mai putin, ca vecinul are mai mult, ca nimic nu corespunde cu cele inscrise in CF, iar in lucrarea sa propune modificarea suprafetelor in CF conform masuratorilor actuale.

Judecatorul a respins actiunea, nu a acceptat cererea noastra pentru o alta expertiza sau contraexpertiza, si asta la trei ani dupa ce am deschis-o si am fost luna de luna la procese, am cheltuit bani pe expertize si avocati.

Ce pot face pentru ca sa recuperez suprafata de teren lipsa...?
Care ar fi pasii de urmat?

Va multumesc anticipat.
Cel mai recent răspuns: Emil Lasconi , Consilier juridic 14:29, 16 Aprilie 2010
ati promovat o actiune in revendicare care v-a fost respinsa?
nu stiu ce inseamna exact "o actiune in revendicare" - nu am cunostinte in drept, din pacate.
am deschis un proces prin care am aratat la inceput (pe baza unei expertize extrajudiciare) ca eu am mai putin teren, ca diferenta ar fi la vecin, care neaga acest lucru. Aceasta diferenta s-a confirmat si cu ocazia expertizei judiciare, si cu toate ca eu am cerut restabilirea liniei de hotar initiale conform actelor cu care s-a efectuat inscrierea in CF (plan de amplasament, fise de punere in posesie etc. ) si am cerut sa-mi arate unde este terenul care lipseste de la mine (daca vecinul tot neaga ca ar fi la el), expertul judiciar nu mi-a dat raspuns la aceste lucruri, concluzionand ca sa acceptam situatia asa cum este si sa modificam suprafetele in CF.
Este normal asa ceva?
actiunea in revendicare=actiunea proprietarului neposesor impotriva posesorului neproprietar.
degeaba ati promovat o actiune in granituire, daca nu ati promovat revendicarea.
Deci sa inteleg ca faptul ca am aratat ca diferenta este la el si am cerut restabilirea hotarelor initiale - nu a fost destul? Adica mi-am cerut inapoi partea. Nu?
Practic ar fi vorba de mutarea gardului spre el cu aprox. 1,6 m.

de ce expertul nu mi-a oferit raspuns la intrebarile mele?

actiunea de granituire si cel in revendicare trebuiau facute in paralel? Acum este oare tarziu?
Ultima modificare: Joi, 15 Aprilie 2010
rodica321, utilizator
eu nu am de unde sa stiu ce ati cerut dvs in actiune.
eu va spun cum ar fi trebuit sa arate actiunea:
1.capat de cerere pe revendicare;
2.capat de cerere granituire.

Alte discuții în legătură

Tulburare de posesie sau nu? TRAIAN78 TRAIAN78 Buna ziua, Ma confrunt cu urmatoarea problema si as dori cateva lamuriri, va rog In 2010 un vecin mi-a ocupat fara drept cca 400 mp, i-am facut plangere ... (vezi toată discuția)
Probleme nesolutionate de expertul judiciar rodica321 rodica321 Am solicitat o lucrare de expertiza judiciara (asupra unui teren) in cazul unui proces civil. Expertul judiciar nu a dat nici o solutie la cele solicitate de ... (vezi toată discuția)
Revendicare imobiliara cu granituire sau rectificare cf ? mircea1979 mircea1979 buna ziua, sunt in prezent intr-o situatie delicata. In 2008 am inceput un proces de uzucapiune impotriva statului pentru un teren extravilan de 5400 mp. ... (vezi toată discuția)