avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 575 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Suspendare sau inchisoare!
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Suspendare sau inchisoare!

Buna ziua! Am o intrebare conform art. 217 dn cod penal, care se refera la distrugerea, cu pedeapsa intre o luna si 3 ori amenda. Mentionez ca am fost dat in judecata de catre RDS/RCS si un vecin pentru ca am dat firele jos din fata usii.

Ce pot pati, iau pedeapsa cu suspendare, amenda penala ori inchisoare?

cred ca fapta nu intruneste elementele constiturive ale infractiunii de distrugere. nu e vorba nici de inchisoare, nici de amenda.
daca sunteti la primul conflict cu legea penala puteti scapa si cu amenda sau cu suspendare.
din cate vad eu dvs v-ati uitat la art 217 alin 1 dar ar fi bine sa va uitati si la alin 3 :Distrugerea,degradarea sau aducerea in stare de neitrebuintare a unei conducte petroliere sau de gaze,a unui cablu de inalta tensiune,a echipamentelor sau instalatiilor de telecomunicatii sau pentru difuzarea programelor radiosi de televiziune ori a sistemelor de alimentare cu apa si a conductelor magistrale de alimentare cu apa ,se pedepsesc cu inchisoare de la unu la 10 ani.
succes
Ultima modificare: Vineri, 16 Aprilie 2010
doberv, utilizator
Informatiile furnizate de dvs. sunt prea putine pentru a exprima un punct de vedere subiectiv...insa in principal, daca deja vi s-a prezentat materialul de urmarire penala si sunteti inculpat, daca:ati colaborat cu organele de cercetare si urmarire penala, nu aveti cazier, daca...daca....ati avut/aveti o conduita buna pe parcursul procesului etc., in functie de prejudiciul produs partilor vatamate (daca s-a reparat/acoperit etc.), puteti primi o amenda penala...in caz contrar...va imaginati si dvs., eu nu doresc sa va sperii.

Trebuie sa continui tot cu daca: va angajati un avocat, specialist in drept penal, care va studia cu atentie cauza dvs., veti sti sigur la ce va puteti astepta.
Veti primi o amenda,dar sa nu mai faceti asa ceva.
vreau sa va intreb, deoarece nu am mentionat, eu stau la apartament si cablurile erau pe peretele de langa usa mea. Am facut acum 5 luni sesizare la politie, si mi-a raspuns ca nu e de competenta lor si pot rupe cablurile, cu toate asta, in aceasta luna, iar au venit RDS/RCS si mi-au montat, din nou eu am rupt si de data aceasta, dar ei m-au dat la politie Totusi in ziua cand au chemat ei politia am depus si eu plangere impotriva lor deoarece stiam ca in urma anchetei precedente, politia nu se baga, doarece sustineau ca nu au competenta si administratia mia transmis la fel sa le rup si ca in acelasi timp nu au nici un contract incheiat cu ei. Acum sunt chemat in audieri sub incinta art. 217 din cod penal si a sesizarii de mine facuta? Asta ar insemna ca RDS si vecinul m-au dat la politie, cu toate ca politia dupa o ancheta care durase aproape 2 luni ajunsese la concluzia ca nu au competenta de a solutiona cazul, decat daca ii dau personal in judecata si cerandu-le despagubire.

Vreu sa va intreb. Politia acum au competenta daca acum 5 luni nu aveau? Dosarul penal il fac fara sa fie un proces? Cu cine ma voi judeca, cu politia, parchetul sau RDS si vecinul? Cand le-am facut eu plangere nu s-a luat masuri si cand au facut RDS-RCS se vor lua. RDS-RCS ca firma respectiv persoana juridica au mai multe drepturi decat eu ca persoana fizica? Nu toti avem drepturi egale?

Va rog daca imi puteti da un raspuns, deoarece sunt intr-o mare dilema.
Ultima modificare: Duminică, 18 Aprilie 2010
ContSters140065, utilizator

Alte discuții în legătură

Asociatia & provider de cablu tv, internet, telefonie ContSters140065 ContSters140065 Buna ziua! Am o intrebare. 1. La cine pot sa ma adresez pentru a intra in posesia contractului incheiat dintre asociatie si RDS/RCS, deoarece acestia ... (vezi toată discuția)
Distrugere cablu de internet. e grav? zaza4 zaza4 Am un prieten Idiotul are o prietena...si aia nu vroia sa se intalneasca cu el, desi era prietena/iubita lui (de cateva zile?!) ... ea statea mereu pe ... (vezi toată discuția)
Acord pentru instalare structura cablaj al rcs-rds Remus V. Remus V. Astept de mult timp ca pe scara unde locuiesc sa vina compania de telefonie, internet & tv RCS-RDS. Aflu cu stupoare ca accesul a fost interzis angajatilor ... (vezi toată discuția)