avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 399 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... recuperatorii
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

recuperatorii

Buna seara!
In urma cu aproximativ 2 ani am facut un abonament la Cosmote care mi-l platea mama. Eu am plecat din oras si mama nu a mai platit acest abonament. Acum aproximativ 1 luna primesc acasa un plic de la cosmte cu o declaratie de cesiune incheiata intre cosmote si creditexpress si o somatie de plata pentru 2 facturi neplatite insumand 360 RON dar la care s-au adaugat penalitati si s-a ajuns la o suma totala de 1734 RON. Pana la data primiri acestei somatii nu am mai primit nimic din partea celor de la Cosmote cum ca as avea ceva de plata catre ei.
Dupa o informare pe internet am trimis catre Creditexpress o scrisoare respectiv STRATEGIA DE VALIDARE A RESTANTEI, in care le solicit :
"-modul in care a fost calculata suma, cu defalcarea debitului principal fata de alte categorii de pretentii financiare cuprinse in total indicat
-copii ale documentelor in baza carora Creditexpress si Cosmote pretinde ca eu datorez aceste sume de bani
-sa imi demonstreze ca dreptul de a pretinde suma de bani nu este prescris conform legilor romanesti in materie de prescriptie extinctiva
-toate documentele sa imi fie trimise avans mentiunea conform cu originalul si avand semnatura originala si stampila reprezentantilor Cosmote.
Va notific de asemenea faptul ca, pana la data la care nu imi veti trimite un raspuns scris insotit de documentele solicitate, nu vreau sa ma mai contactati telefonic, e-mail sau in vreo alta forma si vreau sa notificati acest lucru atat catre Cosmote, in caz contrar urmand sa le cer daune in Justitie sub acuzatia de hartuire si amenintare nefondata.
Daca nu imi veti trimite raspunsurile scrise si documentele cerute in cele 30 de zile, voi prezuma faptul ca notificarea dvs. de plata a fost rodul unei erori, si va voi cere sa ma stergeti din baza dvs. de date, si sa incetati orice alte proceduri impotriva mea"
Imediat dupa primirea acestei scrisori sunt contactat de un reprezentant CreditExpress si imi spune ca nu imi va trimite nimic si o sa continue procedurile adica executarea silita la care le-am spus ca eu nu lucrez fiind somer si nu am bunuri pe numele meu, dar totusi doresc sa mi se faca o instiintare scrisa asupra solicitarii mele.
Apoi au revenit cu telefoane peste telefoane la care eu am spus sa mi se trimita cele solicitate la cere dansii spun ca nu sunt obligati sa imi trimita cele solicitate si sunt obligati decat in fata instantei sa le prezinte. Este adevarat???
Da, este adevarat. Chiar daca e vorba despre o firma de telefonie mobila sunteti obligat sa platiti datoria pe care o aveti la ei. Apoi puteti sa-i injurati cat doriti si sa nu mai faceti niciodata abonament la ei.
u.b.i.k. a scris:

Da, este adevarat. Chiar daca e vorba despre o firma de telefonie mobila sunteti obligat sa platiti datoria pe care o aveti la ei. Apoi puteti sa-i injurati cat doriti si sa nu mai faceti niciodata abonament la ei.


Si eu nu am am nici un drept sa cer cele solicitate?
Puteti sa cereti sa vi se explice cum de s-a ajuns la calculul sumei insa nu sunt obligati sa va explice iar daca aveti contestatii cu privire la suma mergeti la instanta.
Atunci in ce cazuri se aplica aceasta Strategie de validare a restantei? Caci este pusa pe situl (blogul) unui avocat cunoscut care are o firma de recuperare creante si acolo spune ca se aplica in cazul in care suntem notificati sau somati de catre o firma de recuperare creante indiferent de unde provin datoriile (banca, telefonie mobila, etc).
As fi pus linkul dar nu stiu daca am voie!
Ultima modificare: Duminică, 18 Aprilie 2010
mrsica, utilizator
trimiteti linkul prin mesaj privat insa chiar daca opinia profesionala a colegului este diferita de a mea aceasta nu inseamna nimic decat ca intr-o situatie ca aceasta instanta poate sa hotarasca intr-un sens sau in altul.
Ultima modificare: Duminică, 18 Aprilie 2010
Adalbert Gabriel Gazdovici, Avocat

Alte discuții în legătură

Despre somatii de plata si balbaiala dintre companii pe care eu trebhuie sa o platesc sorint sorint Buna ziua. Vreau sa va felicit pentru ceea ce faceti. Urmaresc cu interes evolutia siteului Dumneavoastra si munca voluntara pe care o depuneti pentru ... (vezi toată discuția)
A finalizat cineva creditul cu recuperatorii? Costica33 Costica33 Exista printre noi persoane care au platit o suma X si au terminat creditul la recuperatori? Am auzit ca ei mai fac intelegeri de finalizare a creditelor pe ... (vezi toată discuția)
Neplata abonament telefonie, creanta preluata de o firma bobonet bobonet buna ziua va rog sa ma ajutati cu un sfat intr-o problema acum 2 ani si cateva luni am avut un abonament la [editat] care nu lam mai putut plati de cateva luni ... (vezi toată discuția)