avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 281 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... vandalizarea autoturismului
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

vandalizarea autoturismului

va rog sa ma ajutati cu legi din ro care ma apara impotriva vandalizarii masinii de catre vecinii rau intentionati.au aruncat intentionat cu cani si borcane in masina proprietate personala.nu am asigurare casco.
multumesc
Cel mai recent răspuns: kisso , utilizator 22:57, 25 Ianuarie 2013
Formulati plangere penala daca va sunt cunoscute persoanele
Daca detineti probe temeinice si indubitabile care sa dovedeasca atat prejudiciile cauzate la bunul proprietatea dvs cat si autorul,puteti formula plangere impotriva acestuia

Va sfatuiesc sa depuneti plangere penala pentru infractiunea de distrugere.

Codul penal:

ART. 217
Distrugerea
Distrugerea, degradarea ori aducerea în stare de neîntrebuinţare a unui bun aparţinând altuia sau împiedicarea luării măsurilor de conservare ori de salvare a unui astfel de bun, precum şi înlăturarea măsurilor luate, se pedepsesc cu închisoare de la o lună la 3 ani sau cu amendă.
În cazul în care bunul are deosebită valoare artistică, ştiinţifică, istorică, arhivistică sau o altă asemenea valoare, pedeapsa este închisoarea de la unu la 10 ani.
Distrugerea, degradarea sau aducerea în stare de neîntrebuinţare a unei conducte petroliere sau de gaze, a unui cablu de înaltă tensiune, a echipamentelor şi instalaţiilor de telecomunicaţii sau pentru difuzarea programelor de radio şi televiziune ori a sistemelor de alimentare cu apă şi a conductelor magistrale de alimentare cu apă, se pedepsesc cu închisoare de la unu la 10 ani.
Dacă distrugerea, degradarea sau aducerea în stare de neîntrebuinţare se săvârşeşte prin incendiere, explozie ori prin orice alt asemenea mijloc şi dacă rezultă pericol public, pedeapsa este închisoarea de la 3 la 15 ani.
Dispoziţiile prevăzute în alin. 2, 3 şi 4 se aplică chiar dacă bunul aparţine făptuitorului.

multumesc tuturr
Ca sa nu dai de belea, urat de tot te sfatuiesc sa faci asa


1. Faci o plangere penala, pe autor necunoscut ... zici ca ti-e frica pt. viata ta,ca o consideri amenintare si s-ar putea trece si la alte fapte.

2. Aduci politia sa ridice canile, sticlele.

3. Ceri prelevarea de amprente.

4. Il numeste pe vecin ca SUSPECT, doar dupa ce s-au luat amprentele.


Altfel cu un procuror beat si un politist prost s-ar putea sa te arda vecinul cu un denunt calamnios.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Reclamatie la politie lilianaG lilianaG trebuie sa fac o reclamatie inpotriva unui vecin ptr incalcarea proprietatii(cred:\">~~acesta a distrus cativa pilonipe care urma sa fie montata poarta ... (vezi toată discuția)
Pedeapsa pentru distrugere george979 george979 Buna seara acum 2 zile am rupt intentionat oglinda retrovizoare a unei masini am fost dus la politie pentru a da declaratie si am fost trimis acasa . as vrea ... (vezi toată discuția)
Infractiunea de distrugere valli_64 valli_64 In cazul in care o actiune in urma careia au rezultat distrugeri ale unui bun, proprietate privata, a fost constatata de Politie, urmarirea autorului decurge ... (vezi toată discuția)